Islamtieto.com Foorumin pššvalikko
RekisterŲidyHakuOhjeKšyttšjšlistaKšyttšjšryhmštKirjaudu sisššn
Koraani DNA:ssa ?!

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin pššvalikko » Tiede Nšytš edellinen aihe
Nšytš seuraava aihe
Koraani DNA:ssa ?!
Kirjoittaja Viesti
FatimaLiittynyt: 25 Mar 2004
Viestejš: 70

Lšhetš Koraani DNA:ssa ?! Vastaa lainaamalla viestiš
salamu aleikum! Mitä mieltä olette tästä sivusta? onko se mielestänne luotettavaa? Kertoo siitä, että Koraania on löydetty ihmisen DNA:sta....

ja tässä linkki Arrow http://www.geocities.com/freethoughtmecca/profiles_in_quackery.htm (dead link)
Tor Kes 16, 2005 9:56 pm Nšytš kšyttšjšn tiedot Lšhetš yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejš: 1551

Lšhetš Vastaa lainaamalla viestiš
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi,

Jos tämä kun sen nopesti luin läpi on jotain niiden kanssa tekemisissä jotka yrittävät ratkoa aakkosten merkitystä esim. alif laam miim, jne. Tämä on silkkaa höpinää, Allaah ainoastaa tietää mitä ne tarkoittaa. Ja toiseksi tämä sivusto ei ole mikään lukemisen arvoinen varsinkaan kun klikkaat homepage ja sieltä suositellaan kirjaa ihmisistä jotka ovat jättäneet islamin. Subhaana Allaah.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Kes 16, 2005 10:13 pm Nšytš kšyttšjšn tiedot Lšhetš yksityinen viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejš: 311

Lšhetš Vastaa lainaamalla viestiš
Hän tulkitsee 41:53 siten että ihmisessä itsessään on merkkejä. Tämä pitääkin paikkansa sillä Allah on maininnut ihmiselimistön kummallisuuksista useaan otteeseen. Sikiötutkimus etenkin on tuonut julki mielenkiintoisia yksityiskohtia sillä ne täsmäävät siihen, mitä Allah on asiasta kirjassansa kertonut. Suosittelen kuitenkin lukemaan kyseisen jakee tafsirin.
http://www.tafsir.com/default.asp?sid=41&tid=46875

Tämä tiedemies mainitsee sanan "junk DNA" introneista puhuttaessa. Tämä on vanhentunutta tietoa. Introneilla on valtavan suuri rooli geenien ilmenemisessä. Ne mm. vaikuttavat geenien säätelyyn ja DNA:n pakkautumiseen. Jostain ihmeestä hän keksi että juuri näihin introneihin on piilotettu koraani. "out of thin air" sanon minä. Kas kun ei alkanut etsimään suoraan geeneistä tai vaikka taivaan pilvistä.

Tässä heiman biokemiallista taustaa, jotta seuraava pätkä ei jäisi vain sanahelinäksi.
DNA on valtavan pitkä molekyyliketju. Siinä toistuvat eri tavoin neljä erilaista molekyyliä, jotka siis ketjutettuna muodostavat spiraalin tavalla kiertyvän tikapuun muotoisen DNA:n. Yksittäinen ketjun osanen on nukleotidi (tai emäs), jonka sielunelämään emme tässä tämän enempää paneudu. Nukleotidien nimet ovat cytosiini, tymiini, guaniini ja adeniini. Niitä vastaavat luontevasti kirjaimet C T G ja A Proteiinisynteesissä, eli proteiineja tuotettaessa, otetaan kolme emästä ja ne vastaavat "palapeli periaatteella" johonkin 20:stä aminohaposta. Geenissä seuraavat 3 emästä määrävät mikä aminohappo tuon edellisen perään liitetään. Samaa toistetaan X kertaa, kunnes muodostuu riittävän pitkä aminohappoketju, eli proteiini. Näitä emäskolmikoita kutsutaan kodoneiksi. Yleisesti ottaen aminohappojen ketjuttaminen loppuu kun geenissä tulee vastaan ns. lopetuskodoni. Ne aikaisemmin mainitut intronit ovat geenien välissä olevaa aluetta, joka ei koodaa mitään proteiineja. Aikaisemmin sitä luultiin tarpeettomaksi, mutta viimeaikaiset tutkimusket ovat todistaneet tämän harhaluuloksi. Nisäkkäissä on muutenkin aika vähän geenejä introneihin verrattuna. Luonnossa tunnetusti tarpeettomat geenit häviävät aika nopeasti genomista, joten miksi miltei kaikissa otuksissa sitten olisi yli puolet hukkatilaa. Nykyisin intronien tärkeys on kaiketi tullut selväksi jokaiselle genetiikan parissa työskentelevällä henkilölle.

Sitten hieman pohdintaa.

Nukleotidejä on DNA:ssa tasan neljä kappaletta. Sovitaan että niistä lähdetään kokoamaan kolmen nukleotidin nippuja eli kodoneita - aivan kuten proteiinisynteesissäkin tapahtuu. 4*4*4=64 tällöin on siis mahdollista saada 64 erilaista kodonia. Proteiinisynteesissä tuotetaan 20:ta aminohappoa 64:llä kodonilla. Joitakin aminohappoja siis vastaa useampi kuin yksi kodoni. Eli toiset amihapot ovat paremmin edustettuja kuin toiset. Lopetuskodoneitakin on useita. Millä periaatteella sitten metioniinia tuottaa vain yksi kodoni ja leusiinia kuusi kodonia? Miksi useita aminohappoja kuten valiinia, seriinia, glysiiniä jne. tuottaa vain neljä erilaista kodonia? Nämä asiat ovat vain ja ainoastaan Allahin käsissä. Hän on valinnut kodonien merkityksen - emme me. Hän on määrännyt niiden suhdeluvut ihmismieltä hämmentäviksi ja sillä sipuli.

http://www.islam101.com/images/letters.jpg

Arabialaisia kirjaimia sensijaan on 28+hamza ja tarmabuuta. Kodoneita oli 64 ja aakkosia 30. Pientä epäsuhtaa havaittavissa vai? Noh. Ei se mitään sillä kyseinen tiedemies laskelmoi, että kutakin kirjainta vastaa kaksi kodonia. Tällöinhän siis 2*30=60. Eli 64:stä kodonista vain 60 menee aakkosiin. Entäs loput 4? Miksi ihmeessä koraania luettaessa olisi neljä ylinmääräistä kodonia vai laitetaanko ne sitten lopetuskoodeiksi. Tämä järjestely tosin poikkeaa melko voimakkaasti Allahin määräämästä kolmesta lopetuskodonista.

Oletetaan ettei tämäkään epämääräisyys häiritse tutkimusta. Sitten täytyykin keksijä kodoneille merkitys. Mistäs sen tietää tarkoittaa ko ACGT alif:a vai baa:ta? Vai olisiko se kenties saad tai kha? Lottoamiseksi menee.

Oletetaan ettei tämäkään estä tutkimuksissa etenemistä. Ihmisen genomissa on niin tolkuton määrä nukleotidejä, että niistä voidaan periaatteessa löytää aivan mitä merkityksiä hyvänsä. Jos kullekin kodonille keksitään vaikka suomalaisia aakkosia vastaava merkitys, voidaan DNA:sta alkaa etsimään kalevalaa, tai vaikka dostojevskin käännöksiä. En yllättyisi lainkaan vaikka niitä löytyisi. Josta puheen ollen mainittakoon todennäköisyyksistä eräs kuuluisa lause. "Jos pannaan lauma apinoita hakkaamaan kirjoituskonetta, tuottavat ne ennenpitkää dostojevskin klassikkokirjan." Voi olla että siinä nakuttelussa menee pitkään, että kaikki vaihtoehdot ja kirjainyhdistelmät käydään läpi. Huomatkaa kuitenkin että ihmisen genomissa on suurinpiirtein 2,5 miljardia nukleotidia. Siinä riittää vaihtoehtoja vaikka mihin. Mainittakoon vielä että salakirjoituksien ja salasanojen purku perustuu pitkälti eri yhdistelmien kokeilemiseen. "Kyllä se oikea sieltä ennen pitkää löytyy" -periaate toimii käytännössä erittäin hyvin. Kuten sanottu ihmisen genomissa näitä "kokeiluja" on noin 2 500 000 000 kpl.

Kuten huomaatte koko tämä spekulointi on totaalista ajan haaskausta ja päätöntä harhailua. Tässä rakennelmassa on liian monta tukipilaria rakennettu tyhjän päälle ja ne on naulattu toisiinsa kiini arvauksilla ja kauniilla sivisytssanoilla. Jos pidätte sinitarralla ja maalarinteipillä rakennettua taloa huterana niin mitäs tuosta rakennelmasta sitten sanotte?

_________________
KšytitkŲ aikasi ennen kiirettš? Entš terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen kŲyhyyttš ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Maa Kes 20, 2005 3:40 pm Nšytš kšyttšjšn tiedot Lšhetš yksityinen viesti Lšhetš sšhkŲposti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejš: 311

Lšhetš Todenn√§k√∂ist√§ vai ep√§todenn√§k√∂ist√§ Vastaa lainaamalla viestiš
Hiljattain tuli vastaan mielenkiintoinen dokumentti nimeltä bible code. Se kertoo siitä kuinka raamatusta on löydetty piiloviestejä mitä moninaisimmista aiheista. Havaitsin aikaisemmin mainitun DNA tutkimuksen muistuttavat hyvin paljon tätä bible code / torah code menetelmää. Molemmissa tietoisesti haetaan jotain tiettyä viestiä. Bible code perustuu siihen, että alkuteksti on digitaalisessa muodossa, ja sieltä sitten suoritetaan hakuja erilaisilla sanoilla. Sieltä alkaa pulpahdella esiin milloin mitäkin vastauksia kun luetaan eism. joka toinen tai joka kymmenes kirjain tai mitä milloinkin. Kirjaimien väliä voidaam muokata sopivaksi, jotta haluttu viesti saadaan esiin. Raamatussahan tekstiä riittää, joten epätoivoon ei ole syytä vaipua jollei haluttua viestiä löydy ensimmäisen sadan sivun matkalta. Myös heprealaisten kirjaimien latinalaisia vastineita voidaan muokata halutulla tavalla, jotta haluttu viesti saadaan näkyviin. Sama koskee tätä DNA tutkimusta. Siinäkin emäksien tulkinta pyöristetään sopivalla tavalla, jotta lopputulos näyttää miellyttävältä. Lisäksi luettavaa materiaalia ihmisen genomissa on enemmän kuin tarpeeksi, jotta sattumanvarainenkin sekasotku alkaa näyttämään siltä, miltä sen halutaan näyttävän. Bible code:a on kritisoitu mm. siten, että samaa tavoitehakuista salakoodien etsimismenetelmää on sovellettu muihinnkin kuin raamattuun ja tooraan. Esimerkiksi "moby dick" -kirjasta on saatu kaivettua samankaltaisia salaviestejä esille. Bible code tutkimus menee viimeistään silloin metsään kun aletaan käyttämään erinäisia käännöksiä. Lienee sanomattakin selvää, että tässä kuviossa on aivan liian monta epävarmaa muuttujaa, jotta sen lopputuloksista voitaisiin vetää mitään johtopäätöksiä. Tässä mielessä bible code ja DNA-koraanitutkimus ovat samalla viivalla.

Mielenkiintoista olisi n√§hd√§ mit√§ tapahtuisi, jos joku alkaisi etsim√§√§n viestej√§ vaikka muiden uskontojen kirjoituksista tai vaikka iltap√§iv√§lehdist√§. Mit√§p√§ jos joku alkaisi etsim√§√§n koraanin tai raamatun tekstej√§ proosakirjallisuudesta tai sama toisinpÔŅĹin. Ent√§ mit√§h√§n mahtaisi l√∂yty√§, jos merkkihenkil√∂iden nimien sijaan hakuun sy√∂tett√§isiin tavallisten pulliaisten nimi√§. Koko touhu on hataraakin heikommalla pohjalla, joten sielt√§h√§n saattaisi l√∂yty√§ mit√§ hyv√§ns√§. Mit√§ hyv√§ns√§ l√∂ytyy kunhan materiaalia on runsaasti ja hakuperiaatteita on lukematon m√§√§r√§ ja nekin voidaan tarpen tullen muuttaa ja py√∂rist√§√§.

Siitä vaan rakentamaan keskiaikaista linnoitusta järven jäälle. Hieno ja kaunis rakennelma ilman perustuksia. Ihan yhtä turhaa touhua kuin numerologia ja astrologia. Näillä saatana on harhauttanut jo niin monia. Tällä kertaa samat periaatteet on pantu kiertoon eri nimellä ja erilaiseen käärepaperiin kiedottuna.

_________________
KšytitkŲ aikasi ennen kiirettš? Entš terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen kŲyhyyttš ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Per Lok 13, 2006 12:53 am Nšytš kšyttšjšn tiedot Lšhetš yksityinen viesti Lšhetš sšhkŲposti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejš: 311

Lšhetš Vastaa lainaamalla viestiš
Jos ei Allaahin lähettiläs, sallallaahu alayhi wa sallam kertonut niiden kirjaimien merkitystä, niin mitä edellytyksiä meillä on selvittää tuota asiaa. Kuka tässä koraania parhaiten tuntee - me vain hän?

_________________
KšytitkŲ aikasi ennen kiirettš? Entš terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen kŲyhyyttš ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Lau Lok 14, 2006 9:45 pm Nšytš kšyttšjšn tiedot Lšhetš yksityinen viesti Lšhetš sšhkŲposti
Nšytš edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin pššvalikko » Tiede Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejš tšssš foorumissa
Et voi vastata viesteihin tšssš foorumissa
Et voi muokata viestejšsi tšssš foorumissa
Et voi poistaa viestejšsi tšssš foorumissa
Et voi ššnestšš tšssš foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea