Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Otteita Hajj & Umrah-oppaasta

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hajj Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Otteita Hajj & Umrah-oppaasta
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Otteita Hajj & Umrah-oppaasta Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum,

Päätin jakaa kanssanne otteita Iqra Islam Yhdistykseltä jossain vaiheessa ilmestyvässä kääntämästäni kirjasta, joka opastaa Hajjin ja Umran tekemisessä sekä kuinka vierailla Profeetan moskeijassa Medinassa. Pyydän ystävällisesti teitä, jotka otteita lukee, jos huomaa virheitä niin ilmoittamaan niistä, jotta vältymme niiden painattamiselta.

Jazaakum Allaah khairan.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Lok 19, 2011 7:40 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
TÄRKEÄ NEUVO


1. Muista, että Hajj on siunattu matka, matka joka perustuu Allahin Ykseyteen (Tauhiid), vilpittömyyteen Häntä kohtaan, vastaamalla Hänen kutsuunsa ja tottelemalla Hänen käskyjä, toivoen saada palkkioita Kaikkein Ylimmältä, ja tottelemalla Hänen Lähettilästään Muhammadia (saws). Älä unohda, että palkkio Hajjista, jonka Allaah, Kaikkein Korkein, hyväksyy, on Paratiisin Puutarha.

2. Ole oma itsesi suojelija Shaitaanin juonitteluita vastaan. Shaitaan on hän, joka yrittää saada erimielisyyttä ihmisten välille ja totisesti hän on vihollinen, joka väijyy sinua. Rakastakaa toisianne kuin veljet ja siskot, ja välttäkää erimielisyyksiä ja tottelemattomuutta Allahia kohtaan. Tietäkää, että Profeetta (saas) sanoi:”Yksikään teistä ei ole uskonut ennen kuin haluaa veljelleen samaa kuin mitä haluaa itselleen.”

3. Milloin tahansa sinulla on kysymys koskien uskonnollisia asioista tai koskien Hajjia, kysy heiltä jotka tietävät kunnes saat vastauksen. Aivan kuten Allaah on sanonut:

”…Ellette tiedä, kysykää niiltä, jotka ovat saaneet varoituksen.”
[Suurah Al-Anbiya’ 21:7]

Profeetta (saas) on myös sanonut: ”Kun Allaah tarkoittaa hyvää jollekin, Hän antaa tälle ymmärrystä uskosta.”

4. Tiedä, että Allaah on tehnyt tietyistä tehtävistä pakollisia (fard) ja toisista tehtävistä vapaaehtoisia (sunnah). Allaah ei hyväksy sunnaa häneltä, joka ei suorita pakollista tehtävää. Jotkut pyhiinvaeltajat eivät välitä tästä, ja näet heidän vahingoittavan uskovia miehiä ja naisia. He tungeksivat innokkaasti suutelemaan Mustaa Kiveä tai kun he kiertävät Ka’aban ympäri tai kun he rukoilevat Ibrahimin asemarakennuksen takana tai kun he juovat Zamzam-lähteestä tai muissa vastaavissa tehtävissä. Nämä tehtävät ovat sunnasta ja uskovaisten vahingoittaminen tai häiritseminen on haraam (kiellettyä). Kuinka voit suorittaa sunnah tehtävää samalla kuin teet jotain joka on haraam? Joten vältä toisten vahingoittamista, tönimistä ja tungeskelua. Allaah olkoon sinulle armollinen ja palkitkoon sinut valtavalla palkkiolla. Aamin.

Me haluamme myös painottaa seuraavia seikkoja:

(a) Ei ole sopivaa, että muslimi mies rukoilee rukouksensa naisen vieressä tai naisen takana Pyhässä Moskeijassa, tai missään muuallakaan, mistä tahansa syystä, niin kauan kun hän voi sitä välttää. Naisten kuuluu rukoilla miesten takana.
(b) Ei ole sopivaan rukoilla Haramiin menevillä kulkureiteillä, tai sen oviaukoissa koska tämä on estää ja tukkii tien heiltä, jotka ovat menossa sisään moskeijaan.
(c) Ei ole myöskään sallittua tukkia niiden ihmisten vapaata kulkureittiä, jotka tekevät tawafia Ka’aban ympäri, istumalla tai seisomalla Ka’aban, Al-hijrin, tai Ibrahimin asemarakennuksen vieressä, silloin kun paikka on täpötäynnä, koska tämä haittaa toisia ihmisiä.
(d) Koska muslimien kunnian varjeleminen on pakollista (fard), Mustan Kiven suuteleminen on vapaaehtoista (sunnah). Pakollista ei voi uhrata sunnan takia. Kun alue on täpötäynnä, se riittää, että osoittaa Mustaan Kiveen sanoen: Allaahu Akbar. Ja kun poistutaan, poistutaan rauhallisesti.
(e) Profeetan sunnan mukaan kun saavut Jemenin kulmaan (Ruknul Yamani), kosketat sitä oikealla kädelläsi ja sanot: Bismillaahi Wallahu Akbar. Tämän suutelemista ei ole määrätty. Jos ihminen, joka tekee tawafia ei pysty koskettamaan sitä, hänen kuuluu jatkaa hänen tawafiaan, eikä hänen ei kuulu osoittaa sitä kädellään tai sanoa takbir (Allaahu Akbar), koska tätä Profeetan (saws) ei ole kerrottu tehneen. On suositeltavaa (mustahab) lausua seuraava anomus Jemenin Kulman ja Mustan Kiven välillä:

”Rabbänää äätinää fid-dunjää häsänätän wa fil-ääkhirati häsänätän wa qinää ädhääbän naar.”
[Suurah Al-Baraqah 2:201]

”Herramme, anna meille hyvää tässä maailmassa ja hyvää tuonpuoleisessa ja varjele meitä Tulen rangaistukselta!”

Lopuksi, paras neuvo mitä me voimme antaa on, että seuraat Allahin Kirjaa ja Hänen Lähettiläänsä (saws) sunnaa, kaikessa mitä teetkin. Allaah (swt) sanoo:

”Ja totelkaa Allaahia ja Profeettaa, jotta saisitte armon. Kiirehtikää Herranne anteeksiantoon ja Paratiisiin, jonka leveytenä on taivaan ja maan leveys ja joka on valmistettu hurskaille, jotka jakavat omaisuuttaan ilossa ja onnettomuudessa, hillitsevät vihansa ja antavat anteeksi ihmisille…”
[Suurah Aal-’Imraan 3: 132-134]

Kes Lok 19, 2011 7:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Hajj Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea