Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
USA ja islamfobia

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
USA ja islamfobia
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä USA ja islamfobia Vastaa lainaamalla viestiä
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2274941

STT:n tietojen mukaan Yhdysvallat kuvaa ja tarkkailee ihmisiä myös lähetystönsä lähikaduilla ja esimerkiksi Helsingin Kaivopuistossa.

Tehtävää hoitaa Yhdysvaltojen lukuun suomalainen vartiointi- ja turvallisuusalan yritys G4S.

Tarkkailu on ollut suomalaisten hoidossa 2000-luvun alusta asti. Sitä ennen toiminnasta vastasi yhdysvaltalainen turvallisuusalan yritys.

- Turvallisuusalalla on odoteltu, milloin asia tulee Suomessa julki, sanoi eräs lähde STT:lle.

Salassa pysymistä ovat edesauttaneet tiukat, jopa elinikäiset vaitiolosopimukset, joita lähetystön piikkiin tarkkailevat suomalaiset ovat solmineet Yhdysvaltojen kanssa.

G4S ei vahvista yhteistyötä amerikkalaisten kanssa. Myöskään Yhdysvaltojen lähetystöstä yhteistyötä ei vahvisteta.

Lähetystön edustaja David McGuire tähdentää, että valvonnan tarkoituksena on havaita epäilyttävä toiminta lähetystön ympärillä. Lähetystön mukaan valvontayksikkö, Surveillance Detection Unit, toimii Suomen lakien mukaan.

McGuire ei lähde tarkemmin ruotimaan yksikön toimintatapoja.

Eräs STT:n lähteistä luonnehtii toimintaa melko tavanomaiseksi vartijan työksi: vartioitavan kohteen lähistöllä liikutaan jalan sekä autolla, kuvataan ja tarkkaillaan kulkijoita sekä kaikkea epäilyttävää toimintaa.

Supo ei havainnut
laittomuuksia

Yhdysvaltojen tarkkailuohjelmista on kohuttu Pohjoismaissa viime viikkoina.

Esimerkiksi Ruotsissa on aloitettu esitutkinta Tukholman-suurlähetystön harjoittamasta valvonnasta. Supo kertoi jo maanantai-iltana, ettei se ole havainnut Yhdysvaltojen toiminnassa laittomuuksia.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio pyysi tiistaina Supoa selvittämään, onko henkilötietojen suoja otettu huomioon laillisuuden arvioinnissa.

Aarniolla ei ole tietoa siitä, millaisia tietoja Yhdysvallat kerää Suomessa eikä siitä, miten näitä tietoja arkistoidaan tai rekisteröidään.

Yhdysvallat on luvannut vastata Suomen hallitukselle kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin valvontaohjelmasta. Sisäministeri Anne Holmlund sanoi STT:lle, että lähtökohtaisesti kyse on kuitenkin turvallisuusviranomaisten välisistä asioista.

- Lähetystöillä on erilaisia turvallisuustarpeita. Suomessa pitää tietysti toimia Suomen lain mukaan. Olen saanut Supolta selvitystä, ja se tulee lähettämään sellaisen kaikille valtioneuvoston jäsenille. Käsitykseni mukaan mitään sellaista ei ole tiedossa, mikä olisi vastoin lakia, Holmlund sanoi.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Mar 10, 2010 9:21 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islamin vastainen sota, Guantanamo ja salaiset kidustusvankilat Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea