Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Vakoilun tuomio islamin mukaan

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Vakoilun tuomio islamin mukaan
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vakoilun tuomio islamin mukaan Vastaa lainaamalla viestiä
Islamin mukainen tuomio vakoojille ja heille, jotka vakoilevat muslimeita

Allaahin, Armeliaan, Armahtajan nimeen

Kaikki ylistykset kuuluvat Allahille ja Hänen rukous Profeetta Muhammadille (saws) ja hänen seuralaisilleen. Ennen kuin aloitamme käsittelemään tätä islamin mukaista tuomiota muslimien vakoilusta, me haluamme mainita muutamia tärkeitä periaatteita, jotka toimivat ikään kuin oppaina ymmärtääksemme tämän aiheen vakavuuden. Meidän tulee ymmärtää, että muslimit ovat veljiä/sisaria toisilleen. Tämä periaate heijastuu monesta Koraanin jakeesta ja autenttisista Profeetan (saws) haditheista. Allaah (swt) sanoo:

Uskovaiset ovat veljiä; tehkää sen tähden sovinto veljienne kanssa ja huolehtikaa velvollisuudestanne Allahia kohtaan, jotta armo tulisi osaksenne. (49:10)

Muhammad on Allahin Lähettiläs ja ne, jotka seuraavat häntä, ovat ankaria uskottomille mutta armeliaita toisilleen. (48:29)

Ne, jotka tulivat heidän jälkeensä, sanovat: ”Herramme, anna anteeksi meille ja veljillemme, jotka tulivat uskoon ennen meitä, äläkä aseta sydämeemme vihaa toisia uskovia kohtaan. Herramme, Sinä olet Laupias, Armelias.” (59:10)

Jasūs (vakooja)(sanotaan dzäsuus)

Allah sanoo:

Älkää vakoilko älkääkä panetelko toisianne…(49:12)

Al-Nawawi (rahmatullaah aleih) sanoi:

Jotkut oppineet sanoivat, että tähässus , hää-kirjaimella tarkoittaa nuuskimista, ihmisten keskusteluiden kuuntelemista ja täjässus (tädzässus), jiim kirjaimella, tarkoittaa vakoilua, ihmisten virheiden etsimistä. On myös ehdotettu, että täjässus tarkoittaa salaisuuksien etsimistä. Sanaa käytetään yleensä kuvatessa jotain pahaa. Jäsuus, vakooja on henkilö, joka etsii salaisuuksia pahoihin tarkoituksiin ja näämuus on henkilö, joka etsii salaisuuksia hyviin tarkoituksiin. Ja on myös ehdotettu, että täjässus viittaa siihen, että hakee tietoa toista ihmistä varten ja tähässus taas tarkoittaa, että hakee tietoa itseänsä varten. Tämä oli Tha’labin katsontakanta asiaan. On myös sanottu, että ne tarkoittavat vain yhtä ja samaa, joka on, että etsii tietoa ihmisten asioista.

Eri vakoilun tyypit

Halveksuttava vakoilu voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan:

1. Vakoilu, joka tekee henkilöstä syntisen
2. Vakoilu, joka vie henkilön ulos Islamista


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Maa Lok 17, 2011 9:35 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Vakoilu, joka tekee henkilöstä syntisen

Vakoilu voi olla synti, jos henkilö etsii toisen muslimiveljen/sisaren virheitä, jotta voisi paljastaa hänet toisten edessä. Se voi olla myös, että paljastaa toisen muslimin salaisuuksia toisten edessä. Vakoilu johtaa pahanpuhumiseen ja pahanpuhuminen on haraam, kiellettyä. Näin ollen Allaah on sulkenut jokaisen pahanpuhumisen oven ja tehnyt vakoilusta kiellettyä. Tämän kaltainen vakoilu on kielletty monissa Profeetan (saws) haditheissa.

Abu Huraira (Allaah olkoon tyytyväinen häneen) kertoi, että Profeetta (saws) sanoi: ”Ole varovainen epäilysten kanssa, sillä epäilys on kaikista pahin tarinoista, äläkä katso toisten virheitä ja äläkä vakoile. Älä ole kateellinen toiselle ja älä katkaise välejäsi toiseen ja älkääkä vihatko toisianne. Oi Allaahin palvojat! Olkaa sisaruksia (kuten Allaah on teitä määrännyt!)(Bukhari)

Ibn Abbar kertoi, että Profeetta (saws) sanoi: “Kuka tahansa, joka väittää nähneensä unen, jota ei nähnyt, häntä käsketään sitomaan solmu kahden ohran jyvän ympärille, jota hän ei kykene tekemään. Ja jos joku kuuntelee toisten ihmisten puheita, jotka eivät halua tämän kuulevan tai poistuvat hänen luotaan [menevät kauemmaksi, juoksevat häntä pakoon], Tuomiopäivän tämän korviin tullaan kaatamaan sulatettua lyijyä… (Bukhari)

Abu Barza Al-Aslami (ra) kertoi, että Profeetaa (saws) sanoi: “Oi ihmisten yhteisö, jotka uskoivat kielillään mutta usko ei mennyt heidän sydämiin. Älkää panetelko muslimeita ja älkää etsikö heidän vikoja sillä jokainen joka etsii heidän vikoja, Allaah tulee etsimään tämän vikoja. Ja jos Allaah etsii kenekään vikoja, Hän nöyrryttää tämän hänen omassa kodissaan. (Ahmad ja Abu Dawuud)

[Tässä esiintyvät hadithit ovat käännetty ilman arabiankielistä lähdettä, joten hyvinkin mahdollista että niistä löytyy pieniä virheitä. Jos jotain poikkevaa löytyy, pyydän ystävällisesti korjaamaan tai vähintään ilmoittamaan minulle, jotta voin ne korjata insha Allaah. Pyydän anteeksi, ja ne ovat joko minulta tai Shaitaanilta.]

Kes Lok 19, 2011 11:45 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Vakoilu, joka vie henkilön ulos Islamista

Vakoilu voi olla kufria (epäuskoa) jos se on tehty auttaakseen epäuskovia uskovia vastaan. Tämän kaltainen toiminta poistaa ihmisen islamista ja tekee hänestä uskonluopion koska tämä sisältää kääfirien auttamisen muslimeita vastaan. Näiden henkilöiden epäusko, jotka auttavat epäuskovia, on käsitelty jo aikaisemmin. Yksi lisäys todisteiden joukkoon kuuluu seuraavasti:

Molemmissa sahiiheissa, Bukharin ja Muslimin, on kerrottu tapahtumasta, jonka Ali (ra) on kertonut. Tämä tapaus oli Mekan valloituksen aikana. Ali (ra) sanoi:

Allaahin Lähettiläs (saws) lähetti minut, Az-Zubairin (ra) ja Al-Miqdaadin (ra) sanoen: “Menkää eteenpäin kunnes saavutatte Rawdat Khakhin. Siellä on nainen, joka kantaa mukanaan kirjettä. Ottakaa tämä (kirje) häneltä.” Joten me jatkoimme matkaamme hevostemme kanssa laukaten kunnes saavuimme Rawdaan, josta me löysimme naisen ja sanoimme hänelle: ”Ota kirje esille”. Hän (nainen) sanoi: ”Ei minulla ole kirjettä.” Me sanoimme: ”Ota kirje esille taikka me riisumme sinut vaatteistasi.” Joten nainen otti sen letistään ja me veimme kirjeen Allaahin Lähettiläälle (saws). Kirjeen oli kirjoittanut Hatib, bin Abi Balta ja hän oli osoittanut sen joillekin Mekan pakanoille, kertoen heille mitä Allahin Lähettiläs (saws) meinasi tehdä. Allahin Lähettiläs (saws) sanoi: ”Oi Hatib! Mitä tämä on?” Hatib vastasi: ”Oi Allahin Lähettiläs (saws)! Älä tee hätiköityjä päätöksiä minun suhteen. Minä olin henkilö, joka ei kuulunut qureishilaisiin mutta olin heidän liittolainen ulkopuolella ja minulla ei ollut mitään verisiteitä heihin. Ja jokaisella muuttajalla, joka oli sinun kanssasi, oli sukulainen Mekassa, joka kykeni suojelemaan heidän perhettä ja omaisuutta. Joten halusin tehdä heille palveluksen, jotta he voisivat suojella sukulaisiani koska minulla ei ole verisiteitä heihin. En tehnyt tätä kufria tai epäuskoa (tarkoituksella), enkä tehnyt sitä että olisin valinnut epäuskon Islam jälkeen.” Allahin Lähettiläs (saws) sanoi seuralaisilleen: ”Mitä tulee häneen (Hatibiin), hän on kertonut totuuden.” ’Umar (ra) sanoi: “Oi Allahin Lähettiläs (saws)! Anna minun katkaista tämän tekopyhän kaula!” Profeetta (saws) sanoi: ”Hän (Hatib) on todistanut Badrin taistelun (ts.taistellut siellä) ja mitä voisin sanoa sinulle, ehkä Allaah katsoi heitä, jotka todistivat Badrin ja sanoi: ”Oi Badrin ihmiset (Badrin muslimi taistelijat), tehkää mitä haluatte, sillä minä olen antanut teille anteeksi.”

Tämä tapaus kertoo, että epäuskovien tukeminen/auttaminen ja auttaen heidät voittoon muslimeista on uskosta luopumista ja ajaa ihmisen ulos islamista. Tämä on ilmiselvää kolmesta syystä.

Rangaistus heille, jotka vakoilevat uskovia auttaakseen epäuskovia, ja jotka tekevät muita vakoiluun rinnastettavia töitä


Oppineet ovat erimielisiä siitä minkälainen rangaistus on varattu hänelle, joka on vakooja ja joka vakoilee. Tämä on heidän mukaan riippuvainen hänen asemastaan. Oikea mielipide on, että hänet tulee tappaa ja hänen katumustaan ei tule hyväksyä, aivan kuten monet oppineet ovat sanoneet. Imam Sahnuu (rahmatullaahi aleih) sanoi:

“Jos muslimi on yhteydessä Ahl al-Harbin (ihmisten, jotka ovat muslimeita vastaan sodassa) kanssa, hänet tulee tappaa eikä tule pyytää tätä katumaan…”

Ibn al-Qaasim (rahmatullaah aleih)sanoi:

”Hänet (vakooja) tulee tappaa ja eikä ole tiedossa, että häntä pyydettäisiin katumaan. Hän on kuin Zandiq.”

Ibn Taymiyyah (rahmatullaah aleih)sanoi:

”Maalik ja ryhmä Ahmadin seuralaisia (Hanbali oppineita) ovat sitä mieltä, että vakooja tulee tappaa.”_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Lok 19, 2011 5:10 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Eli mitä voimmekaan päätellä tästä? Jokainen uus-salafi, uskonluopio taikka muuten vaan tietämätön, välinpitämätön joka kuvittelee, että jonkun asteen oppinut on sanonut, että yhteistyötä tulee tehdä epäuskovien poliisien ym. tahojen kanssa olisi jotenkin sallittu, voi miettiä pitkään oman uskonsa tilaa ylläolevaan nähden. Ja tämän kaiken voimme päättää Allahin viisaisiin sanoihin Koraanissa:

"Uskovaiset, ottakaa vain toisenne ystäviksenne. Uskottomat eivät väsy turmelemasta teitä ja he tahtoisivat nähdä teidät ahdingossa. Heidän sanoistaankin kuuluu heidän vihansa, mutta heidän rintansa kätkee vielä suuremman vihan. Olemme antaneet teille selviä merkkejä. Kunpa te vain ymmärtäisitte."
Suurah aal-Imraan. 3: 118

Ja

"Uskottomat, jos tottelette uskottomia, he kääntävät teidät uskonnostanne, ja te joudutte perikatoon. Jumala on teidän paras suojelijanne ja Hän on paras auttaja." aal-Imraan 3:149

ja lukemattomia monia muita samankaltaisia jakeita...Alhamdulillaah rabbil aalamiin.
Jazaakum Allaah khairan.

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Lok 19, 2011 5:22 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea