Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Saudi-Arabian "oikean manhajin jihadia" Jemenissä

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Saudi-Arabian "oikean manhajin jihadia" Jemenissä
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Saudi-Arabian "oikean manhajin jihadia" Jemenissä Vastaa lainaamalla viestiä


Saudien "kovat" puheet "väärästä" jihadista:

Saudi-Arabian Kuningas 'Abdullah ibn 'Abdul-Aziiz elokuussa 2014:

"Nämä ryhmät ovat helppoja työkaluja Islamin vihollisille, jotka käyttävät niitä terrorisoidakseen ja tappamaan viattomia pyhän tekstin ja Islamin lain tulkintaa vääristelemällä palvellakseen heidän tavoitteitaan ja henkilökohtaisia intressejään."

Suurmufti 'Abdul-'Aziiz Aal ash-Shaykh:

"Ekstremismin, radikalismin ja terrorismin ideat eivät kuulu Islamiin millään tavalla, vaan ovat Islamin ensimmäisiä vihollisia ja muslimit niiden ensimmäisiä uhreja..."

Muhammad ibn Haadii:

"Allah on kunnioittanut tätä Ummah'aa Jihadilla, Jihadin Ummah on Muhammmadin (S) Ummah, mutta Jihadilla on linjansa ja sillä on ehtonsa, sillä on periaatteensa ja sillä on pätevät ihmiset, jotka selventävät sen lainopillisia säädöksiä.
Ja nämä individuaalit kutsuvat vain fitnaan. Ja tätä he kutsuvat Jihadiksi, joka todellisuudessa on kaaosta ja tuhoa.

Kaikki ylistykset Allahille, joka on siunannut johtajiamme tässä maassa kyvyllä selittää tämän [Jihadin]. Ensimmäisestä päivästä alkaen he selvensivät eron Jihadin ja terrorismin välillä, mistä tuho tuli Islamin kansalle Afganistanista Tunisiaan ja Turkin rajalle ja arabimaailmaan ja he kutsuvat sitä Jihadiksi! Todellisuudessa se on tuhoa ja korruptioita."


Saudi-Arabian johtamaan koalitioon osallistuvat Yhdistyneet Arabiemiraatit, Kuwait, Bahrain, Qatar, Jordan, Marokko ja Sudan, Pakistanin ja Egyptin antaessa meritukea. Yhdysvallat osallistuu tiedustelutietojen jakamiseen ja tarjoaa iskutukea ja logistista tukea, kuten koneiden tankkausta.

Saudien "oikeaa jihadia" Jemenissä

"Huthit ovat valinneet Saudi-Arabian taistelukentäkseen. Maan, jonka hallitsija, oppineet ja kansalaiset Allah on johdattanut oikeaan uskoon ja oikeaan metodologiaan ja pitävät yllä Allahin uskontoa ja säädöksiä. Kaikki, mikä suututtaa heitä. Sortaja ei koskaan menesty, mikäli hän hyökkää jotain vastaan epäoikeudenmukaisesti. Saudi-Arabian hallitsija, oppineet ja kansalaiset eivät ole koskaan hyökänneet mihinkään maahan tai etnistä ryhmää vastaan. Tähän maahan on hyökätty ja vastarinta on ainoa ratkaisu." -Zayd al-Madkhali.

"Taistelu Saudihallituksen ja huthien välillä on uskonnollinen eikä maallinen taistelu (...) Joten jos taistelu on uskonnollista, se on silloin pakollista Ahlus-Sunnah'n muslimeille, jotka seisovat saudien salafivaltion rinnalla sydämellä, kynällä ja kielellä.

Kautta Allahin, Hän on tawhiidin urheiden ritarien rinnalla, jotka saavat palkkion pitämällä yllä ja puolustamalla Allahin tawhiidia ja Allahin Lähettilään (S) kumppaneita. Allah on tawhiidin armeijoiden ja sunnan suojelijoiden kanssa ja auttaa heitä murskaamaan raafidhit Voimallaan. Heidän on ymmärrettävä olevansa jihadin tiellä ja taistelukentällä oleva menestyy ja toivoo marttyyriutta kohdatessaan uskonnon viholliset."
-'Abdul-'Aziiz ibn Rayyis 2011

Saudi-Arabian johtaman koalition ensimmäisten päivien, maaliskuun 26. ja 27. 2015, ilmaiskuissa kuoli ainakin 11-34 siviiliä Jemenin pääkaupungin San'aan pommituksissa.

Maaliskuun 26. ilmavoimat iskivät asutusalueille San'aassa ja huthien Ansar Allahin joukot näyttivät ampuvan ilmatorjunta-aseilla asutusalueilta. Viranomaiset kertovat kuolleita siviilejä olleen ensimmäisenä pommituspäivänä 23 ja 24 haavoittunutta, viisi kuollutta 2-13-vuotiasta lasta, kuusi naista ja vanhempi mies. Haavoittuneissa oli lapsia 12, 3-8-vuotiaita ja kaksi naista.

Ainakin 14 kotia tuhoutui pommituksissa Bani Hawatissa.

Jemenin sairaalat ovat ylikuormitettuja siviiliuhrien lukumäärän kasvaessa ja ruumita on pitkin Adenin katuja kapinallisten jatkaessa hyökkäykstään. YK ja Kansainvälinen Punainen risti kertoo tapettujen mukana olevan kymmeniä lapsia.

Suurin osa saudien viime viikolla aloittaman kampanjan uhreista on ollut siviilejä.

Yksi saudien johtaman koalition kohteista oli maidonjalostamo, johon tehdyssä iskussa kuoli ainakin 40 ja 80 haavoittui. Kohteen oli väitetty sisältävän kapinallisten aseita, toiset väittävät huthi-kapinallisten hyökänneen sinne. Kaikki kuolleet olivat jalostamon työntekijöitä.
Maanantaina 29 ihmistä kuoli saudien johtaman koalition ilmaiskussa al-Mazraqin pakolaisleiriin, 14 lasta ja 11 naista. Haavoittuneita oli 41, joukossa naisia ja lapsia. Iskut osuivat alueen lääkintäkohteeseen, paikalliskauppaan ja siltaan.

Leiri oli perustettu vuosia sitten hallituksen ja huthien välisiä taisteluita paenneiden siviilien asuttamiseksi, mutta alkoi tyhjentyä ennen meneillään olevan taistelun alkamista, mutta lähes tuhat perhettä oli palannut leiriin takaisin ilmaiskujen alkaessa.

Ilmaisku osui yhteen kolmesta alueen sisällä olevista leireistä, lähelle paikkaa missä oli ihmisiä jonottamassa.

"He olivat palaneita, kamala näky", kertoo haavoittuneita hoitanut lääkär Hisham 'Abdul-'Aziiz.

"Yksi mies tuli etsimään kadonneita viittä lastaan ja tunnisti kaksi ruumista, mutta ei löytänyt muita. Heitä oli vaikea tunnistaa.", kertoo Hisham 'Abdul-'Aziiz.

"Tämä on epäinhmillinen tilanne. Ei näillä naisilla ja lapsilla ole mitään tekemistä sodan kanssa. He ovat tosiasiassa yrittäneet paeta sotaa."

Monet haavoittuneista ja kuolleista tuotiin Haradhin sairaalaan -45 kilometrin päähän leiristä- mutta monet oli siirrettävä koska tarvitsivat pikaisia kirurgisia toimenpiteitä ja aluelle oli hankalaa saada lääkintätarvikkeita ja henkilökuntaa.

Iskun syyksi arvellaan kohteena olleen lähistöllä ajaneen huthi-kapinallisten Ansar Allahin autosaattueen, joista yksi ajoneuvo ajoi hyökkäysalueelta leiriin, missä se pommitettiin. Jotkut väittävät huthien olleen vastuussa räjäytyksestä. Saudi-Arabian armeijan puhemies kertoo "saudihävittäjien vastanneen siviilialueita ampuneisiin ilmatorjunta-aseisiin".

Tämähän kuulostaa jo ihan Israelilta.

"Me tiedämme huthi-taistelijoiden manipuloivan mediansa avulla kiihottaakseen jemeniläisiä.
Tiedämme jemeniläisten olevan täysin tietoisia, että tämä operaatio on vain tarkoitettu palauttamaan suverenitetti, jonka kaappasivat huthit."


Yksi leirin ohjaajista Khaled Mareh kertoo:

"Kuulin ensin koneen lähestyvän, sitten kuurouttavan räjähdyksen. Näin ruumiinosia siroteltuna edessäni, karrelle palaneita ruumiita, repeytyneitä telttoja ja suuri määrä porttiin osuneita sirpaleita ja palaneita autoja.

Toinen räjähdys osui 500 metrin päähän, jossa kuoli useita kouluun matkalla olleita lapsia. Kolmas räjähdys tapahtui leirin länsiportilla ja neljäs kauppatorilla"
.

Toinen avustustyöntekijä:

"Näin koneen iskevän 500 metriä kansainvälisen maahantulon toimistosta. Se järisytti rakennusta ja tärisytti ikkunoita".

Maanantaihin mennessä iskuissa oli kuollut neljän päivän aikana 62 lasta ja 30 haavoittunut.

"Työskentelimme vuosikymmeniä, itse henkilökohtaisesti vuosia Jemenissä tilanteen parantamiseksi. Onnistuimme pudottamaan aliravitsemusta ja lisäämään rokotusmääriä, toimme tytöt kouluihin.

Nyt kaikki palaa takaisin lähtökohtaan."
, kertoo Unicefin Jemenin edustaja Harneis.

Mareh kertoo Ansar Allahilla olleen turvallisuustoimisto leirin sisällä, mutta sen olleen tyhjä kolmen päivän ajan, vartijoiden osallistuttua taisteluun rajalla. Mareh kertoo, ettei ole kuullut tykistötulta eikä muitakaan tuliaseita ennen iskuja, eikä leiriin päästetty sisään aseistautuneita.

Kokosi ja käänsi 'Abdullah Rintala. Jumada ath-Thaani 12. 1436/Huhtikuun 2. 2015.


Tor Huh 02, 2015 4:15 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea