Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Shi'alaisuus + Jemenin zaydit ja huthit
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Shi'alaisuus + Jemenin zaydit ja huthit
Kirjoittaja Viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Shi'alaisuus + Jemenin zaydit ja huthit Vastaa lainaamalla viestiä
As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh.

Foorumi on vuosia sivunnut aihetta ja antanut kyseisen sektin kukoistaa rauhassa ja organisoitua. Monesta pyynnöstä olemme nyt tulleet yhteismieliseen tulokseen, että tähän asiaan on puututtava ja tuotava luotettavia todisteita heidän vääräoppisesta islamin harjoittamisesta, jotta välttyisimme ihmisten harhaanjohdattamiselta.

Koraani sanoo:

"Älkääkä olko niin kuin ne, jotka hajaantuvat ja ryhtyivät riitelemään, saatuaan selkeät todisteet." Suurah aal-Imran 3:104.


"Älkää sekoittako totuutta valheeseen, niin että salaisitte totuuden, vaikka tunnettekin sen." Suurah al-Baqarah 2:42.


Todisteemme tulee siis Koraanista ja sunnasta. Ja ne ovat selvästi luettavissa ja löydettävissä kaikelle kansalle. Jokaisen muslimin kuuluisi tuntea sydämessään sami'naa wa ata'naa eli me kuulemme ja tottelemme, sen mitä Koraani ja sunnah meille sanoo.

Saatana on sanonut :

"Iblis sanoi: Koska Sinä johdatit minut harhaan, minä väijyn heitä Sinun suoran tiesi varrella ja käyn heidän kimppuunsa edestä ja takaa, oikealta ja vasemmalta.Saat nähdä, etteivät useimmat heistä ole kiitollisia." Suurah al-A'raf 7:17.

Moni siis heidän ja muiden sektien opetuksista voidaan nähdä Saatanan harhaanjohdattamisena, jolloin ei ole yhdentekevää oletko hereillä vai et. Uskonnon perustan opetteleminen ja siinä lujasti kiinni pidättäytyminen on yhtä tärkeää kuten rakas Profeettamme on meitä kehoittanut, takahampain.

Haemme turvaa Allaahista ja emme pelkää ketään muuta kuin Allaahia.

Suomessa aktiivisesti toimivat shiiat levittäytyvät julkisuuteen, antaen äänensä tiedotusvälineisiin ns. yleisenä muslimien mielipiteenä tai muuna julkisena äänenä. He levittävät tietoaan kauniiksi maalatuin lehdin, Salam-lehden avulla sekä muita kanavia käyttäen. Ei ole yhdentekevää mitä he lausunnoissaan sanovat, sillä monet niistä ristiävät puhtaan islamin, Koraanin ja sunnan opeista. He tekevät shirk, epäjumalan palvontaa osoittaen kunniaa ja ylistystä kuolleille ihmisille ja suorittavat pyhiinvaelluksia muualle kuin Allaahin määräämään paikkaan, Ka'abaan, Mekkaan. Listaa voi jatkaa loputtomiin missä kohtaa he lähtevät väärälle tielle.

Allaah puhdistakoon ihmiset epäluuloista ja näyttäköön suoran tien. Aamin.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah

Viimeinen muokkaaja, ummuyusuf pvm Kes Hel 25, 2009 11:53 am, muokattu 1 kertaa
Kes Hel 25, 2009 11:16 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Shii’ah-ideologian taustatiedot

Kun Islam tuli johdatukseksi koko ihmiskunnalle, varhaisten sukupolvien omistautuneet muslimit tekivät vilpittömän kovasti töitä levittäen ja puolustaen Islamia, ja näin Islam levittäytyi vakaasti. Tämä kuitenkin aiheutti suppeakatseisilta uskonnollisilta ihmisiltä vihan ja suuttumuksen tunteita Islamia kohtaan. Tästä esimerkiksi juutalaiset, jotka suunnittelivat salamurhata Profeetan (saas) ja näin aiheuttaen epäsopua tai riitoja muslimien välille (fitnah). Uskon tila (iman) oli kuitenkin niin vahva seuralaisten kesken, että moiset salaliitot eivät vaikuttaneet heihin. Monien seuralaisten kuolemien jälkeen juutalaisten salaliitot, joita esitti Abdullah bin Sabaa, löysi tiensä niiden sydämiin, jotka olivat heikoiten koulutettuja Islamista, ja siitä edelleen koko muslimiyhteisöön. (1)

Ensimmäisen ja toisen kalifin (koko muslimikansan johtaja) aikana moni seuralainen vielä eli. Kolmannen kalifin aikakauden lopulla suurin osa Profeetan (saas) seuralaisista oli jo kuollut, mutta uusi
sukupolvi ja uudet käännynnäiset olivat lisääntyneet runsain joukoin. Tuona aikana rasistiset, heimon siteistä kiinnipitävät ja juutalaiset liikkeet saivat tilaisuuden nousta pintaan. Näiden joukossa oli myös
Abdullah bin Sabaan johtama liike, josta mainitsimme jo aikaisemmin. Hän oli jemeniläinen juutalainen, joka väitti että Alilla oli jumalallinen auktoriteetti. Tämä johti siihen väittämään, että Alin, hänen poikiensa Al-Hassanin ja Al-Hussainin, ja Al-Hussainin jälkeläisten tulisi olla tulevaisuudessa ikuisesti muslimien johtajia. Tämä oli tietenkin vastoin sen hetkistä käytäntöä, sillä Profeetan (saas) kuoleman jälkeen Abu Bakr oli valittu kalifiksi koko muslimi ummalle (yhteisölle) ja hänen
jälkeensä tuli Umar ibn al-Khattaab. Vielä tähän päivään mennessä ei ole tullut vaatimusta, että Alin kuuluisi olla ensimmäinen kalifi. (2)
Kuitenkin tämä väitös lopulta löysi hyväksynnän sen aikaisen Iranin imperiumin pääkaupungista, Al-Madayenistä. Tämä tapahtui helpommin kuin muilla alueilla Islamilaista valtakuntaa siihen aikaan,
erityisesti koska Al-Hussain, Alin toinen poika, oli naimisissa Iranin viimeisen keisarin tyttären kanssa (3).

Tästä syystä shii’ojen perinnöllisen johtamishierarkian käsityksen mukaan johto kuuluisi Al-Hussainin jälkeläisille, alkaen neljännestä shii’ah-imaamista. Väite, että Alin olisi kuulunut olla ensimmäinen
kalifi, alkoi enimmäkseen poliittisena juonena, jotta olisi saatu aiheutettua riitaa muslimien välille kiihottamalla heimoihin ja rotuihin liittyviä eroavaisuuksia ja kaunoja.

Tämän poliittisen juonen lopputulos oli kuitenkin uskonnollinen eroavaisuus ja poikkeama siitä Islamista, jota enemmistö muslimioppineista ylläpiti.

Shii’ah (4) sanana juontaa sanasta shii’ii (5), joka tarkoittaa arabiaksi tukijaa. Tässä merkityksessä se tarkoittaa Ali ibn Abi Talibin, hänen poikiensa Hassanin ja Hussainin, ja Hussainin jälkeläisten tukijoita.
Shii’at ovat jakautuneet eri ryhmiin: Zaidit - jotka ovat harhaantuneet vähiten, Ja’fari Ith’nai Ashrit, Ismailit ja Alawi Nusairit. Druzit juontavat juurensa ismailismista ja fatimid-shii’asta (6).
Seuraavat sivut on omistettu keskustelulle Ja’fari Ith’nai Ashrista (Ja’fari 12 imaamia), joka edustaa valtaosaa shii’oista.
_________________________________________________
1 Zaheer s. 17-24, lainaten kolmea shii’ah-lähdettä
2 Ibn Taymiyah vol. 3 s. 116-172
3 Ali Hassan s. 230-231
4 yksikkömuoto
5 monikkomuoto
6 Ibn Taymiyah, Minhaj vol. 1 s. 3, vol. 2 s. 124. Tabatabai s. 75-82;
Abdulla s. 73-143; Al-Falwazan s. 9-18


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah

Viimeinen muokkaaja, ummuyusuf pvm Kes Hel 25, 2009 11:31 am, muokattu 1 kertaa
Kes Hel 25, 2009 11:20 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Koraanista he sanovat näin;

Ja’fari-shii’ojen oppinut sanoo: “Pyhässä Koraanissa on 1700 ayaat (jaetta)“ (1). Al-Kolaynin Al-Kafi, jonka shii’ojen oppineet uskovat olevan kaikkein luettavin ja kuuluisin hadiith-kokoelma shii’ojen
keskuudessa, sanoo: “Kuka tahansa ihminen, joka väittää koonneensa koko Koraanin, on valehtelija. Ainoastaan Ali ja imaamit kokosivat sen ja suojelivat sitä“. (2)


Muslimioppineet vakuuttavat meille, että Profeetta Muhammad (saas) kokosi täydellisen Pyhän Koraanin nykyisessä muodossaan suullisesti, ja Abu Bakrin ollessa kalifi se kirjattiin yhteen kirjaan.

Shii’ojen oppineet antavat seuraajiensa lukea olemassa olevaa Pyhää Koraania kunnes heille tullaan opettamaan heidän oma versionsa Koraanista. Tämä lupa perustuu shii’ah-traditioon, joka sanoo: “Minä sanoin Imam Ali Musalle (8. Imaami), ‘me kuulemme sinulta sellaisia Koraanin jakeita, joita emme ole oppineet. Teemmekö syntiä, jos emme lausu niitä?’ Imaami vastasi sanoen, ‘Ei, lukekaa niin kuin olette oppineet. Joku tulee opettamaan teitä’ (viitaten kahdenteentoista Imaamiin joka ilmestyy uudelleen ja tuo mukanaan täydellisen version Koraanista shii’ah-uskomuksen mukaan). (3)


Subhaana Allaah! Jo perus islamin opinnoista tiedämme, ettei Profeetta Muhammadin (saws) jälkeen tule toista Lähettilästä. Ja tässä selvästi viitataan, että uusi Lähettiläs olisi tulossa, jolla uusi versio Koraanista. Maailman lopun ajoista on tässä foorumissa ihan oma ketju, mutta ainoa joka sieltä meille ilmestyy on joko Dajjaal, antikristus joka on rinnastettavissa Saatanaan ja toinen on Jeesus (rauha olkoon hänen kanssaan) joka tulee tappamaan tuon yksisilmäisen paholaisen. Eli ketä ihmettä he odottavat jää kysymykseksi?

Lisäksi he tässä kumoavat sen mitä Koraanissa sanotaan,

"Tänään olen tehnyt teidän uskontonne täydelliseksi, saattanut armoni täydelliseksi ja valinnut islamin teidän uskonnoksenne." Suurah al-Maa'idah 5:3

Jolloin uskonnon kaikki kiemurat olivat selvät, mitään lisäämättä tai poistamatta tai kenenkään tuomatta.


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Hel 25, 2009 11:30 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Sunnah vai hadiith?

Ja’fari-shii’ojen oppineet mieltävät sunnan siksi mitä Profeetta (saas) ja Imaamit sanoivat. (1) Kolaynin Al-Kafi, Tabatabain sanojen mukaan on “kaikkein luotettavin ja ylistetyin hadiith-teos shii’ojen keskuudessa”. (2) Tässä lähteessä hadiithien kertojaketjuja ei useasti mainita. Sen sijaan, että löydät sanonnan “Profeetta sanoi”, tuletkin löytämään “Imaami sanoi”. Monet näistä hadiitheista ovat ristiriidassa Pyhän Koraanin kanssa. Vallitseva kriteeri hadiithien hyväksymisessä on se, että ne tukevat, tai eivät ainakaan kiistä shii’ah-koulukuntaa. Kaikkein luotettavimmat Profeetan (saas) perimätiedot ovat ne, jotka ovat tulleet hänen (saas) perheensä piiristä, eli shii’ojen imaameilta.
Tällainen imaami on kuitenkin saattanut kuolla kun hänen oma lapsensa on ollut ainoastaan yhdeksän, kahdeksan tai viiden vuoden ikäinen. (3) Esimerkiksi, Ali ibn Abi Talibin kertoma hadiith, jonka on
koonnut al-Bukhari, hylätään jos se on vastoin shii’ojen käsitystä väliaikaisesta avioliitosta (nikah mut’ah), kun taas hadiith, joka tukee shii’ah-oppeja, tullaan hyväksymään, oli sen koonnut ja kertonut kuka tahansa. (4)

Muslimioppineet määrittelevät sunnan tai hadiithin niin, että se on Profeetan (saas) tapoja, sanomisia ja malleja, sekä kuvauksia hänen (saas) olemuksestaan. (5) On kaksi eri tapaa todistaa hadiith aidoksi.
Ensimmäinen on kertojaketju (isnad), eli kertojien luotettavuus. Täten sellainen hadiith, jossa on rikkinäisiä linkkejä kertojien välillä, tulee hylätä, sillä ei ole mitään tapaa, jolla voisi selvittää kuinka luotettavia kertojat ovat olleet. Toinen tapa on sisältö (matn’). Tätä tapaa käytettäessä tutkitaan, onko hadiithin sisältö Koraanin mukaista, onko samasta hadiithista olemassa toinen versio erilaisella kertojaketjulla, onko hadiithille olemassa vahvempaa kertojaketjua, ja niin edelleen.
(6) Näihin menetelmäoppeihin ja tarkkaavaisiin kokoojiin perustuen muslimioppineet ovat vakuuttaneet, että Al-Bukharin ja Muslimin kokoelmat ovat kaikkein luotettavimmat Profeetan (saas) sunnan lähteet. (7) Kun Koraani koottiin kirjattuun muotoon juuri Profeetan (saas) kuoleman jälkeen, vakavasti otettava hadiithien kokoaminen alkoi siitä noin 100 vuoden kuluttua. (8)

Oli monia syitä tälle viivästymiselle, ja suurin niistä oli se, että iso osa hadiitheista oli yksityiskohtaisia opetuksia, joita jokaisen harjoittavan muslimin tulisi noudattaa jokapäiväisessä elämässä. Seuralaiset olivat eläviä hadiith-kokoelmia, sillä seuralaiset elivät näiden oppien mukaisesti, ja näin olivat esimerkillisiä yhteisössään. Tämän vuoksi ei koettu kiireellistä tarvetta vakaviin ponnisteluihin kirjoitetun hadiithkokoelman aikaansaamiseksi.. Lisäksi jotkut tärkeät seuralaiset olivat
sitä mieltä, että Islamin opettamisen tulisi ensin keskittyä Pyhään Koraaniin, jotta se saataisiin vahvasti vakiinnutettua. Tämä ehkäisisi sen, mitä muille Pyhille Kirjoille oli tapahtunut; niissä jumalalliset sanat olivat sekoittuneet profeettojen sanoihin.

Joten veljet ja sisaret, kumpi määritelmä hadiitheista on luotettavampi, ottaen huomioon, että Profeetta Muhammad (saas) oli profeettojen sinetti?

Kuten Jumala sanoo Koraanissa:
“Ei Muhammad ole yhdenkään miehen isä, vaan hän on Jumalan
Lähettiläs ja Profeettojen sinetti. Jumala on Kaikkitietävä.”

[Suurah al-Ahzaab 33:40]

Ainoastaan Profeetta ja Allaahin lähettiläät voivat saada ilmestyksen, joka velvoittaa heidät joita varten profeetta on lähetetty. Kun shii’ahoppineet rinnastavat imaamien sanomiset Profeetan (saas)
sanomisiin, he väittävät, että imaamit ovat myös saaneet ilmestyksen.
Jos nämä oppineet väittävät, että imaamit saivat vain inspiraation, se on asia erikseen. Sitä ei ole velvollisuus noudattaa, pakottaa toisille, eikä myöskään kertoa ja jakaa muiden ihmisten kanssa.
________________________________________________________
1 Tabatabai s. 93 ja constitution artikkeli 2
2 Tabatabai s. 110
3 Tabatabai s. 94, 207-208 ja 210-211 ja muita lähteitä
4 Tabatabai
5 Azami s. 3
6 Azami s. 32-72
7 Ibn Taymiyah, Fatawi vol. 18 s. 17, Azami s. 87-96
8 Azami s. 25


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Tor Hel 26, 2009 5:29 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Profeetan perhe ja seuralaiset

Ja’fari-shii’ojen oppineet rajaavat ”Profeetan (saas) perheen” Profeetan (saas) nuorimpaan tyttäreen Fatimaan, Profeetan (saas) serkkuun Aliin – Fatiman aviomieheen, ensimmäiseen tyttärenpoikaan
ja toiseen tyttärenpoikaan (joka nai Iranin viimeisen keisarin tyttären, jonka nimi oli Shahrbanoo) ja toisen tyttärenpojan kahdeksaan jälkeläiseen hänen persialaiselta vaimoltaan. (1) Khomeini sanoi: ”Yksi oleellisista shii’ojen opeista on se, että kukaan ei voi saavuttaa henkistä asemaa, joka Imaamilla (Ali ja hänen jälkeläisensä) on, eivät enkelit eivätkä Profeetat, jotka ovat myös Jumalan lähettiläitä. (2)

Shii’ojen oppineet uskovat, että koko muslimi umman johtajuus on rajattu vain kahdelletoista Imaamille. Siksi he laiminlyövät muiden Profeetan (saas) perheenjäsenten ja seuralaisten saavutukset ja hyveet, tai esittävät raskaita syytöksiä heitä vastaan, paitsi silloin jos heille esitetään todisteita siitä, että kyseiset henkilöt ovat osoittaneet vahvaa kannatusta Alille. (Tähän voi saada lisävahvistusta lukemalla mitä tahansa shii’ojen teoksia Islamilaiseen historiaan liittyen, kuten
esimerkiksi Tabatabai, Ali Shariati, Ibn Abi al-Hadid, jne.)

Muslimioppineet katsovat ”Ahl-al-Bait”:iksi, Profeetan (saas) perheeksi, jokaisen hänen sukulaisensa, jotka eivät voi vastaanottaa hyväntekeväisyyttä (sadaqaa). Tähän kuuluvat Profeetta (saas), Ali, Aqil, Abbas ja heidän jälkeläisensä. (3) Profeetan (saas) vaimot
kuuluvat hänen perheeseensä. Allaah sanoo Koraanissa:
”Pysykää taloissanne älkääkä koristautuko pakanuuden ajan
tapaan. Pitäkää rukouksenne, antakaa almuja ja totelkaa Jumalaa
ja Hänen Lähettilästään. Talon väki! Jumala haluaa puhdistaa
teidät saastasta.”
[Suurah al-Ahzaab 33:33]

Tämän lisäksi Profeetan (saas) vaimot ovat uskovien äitejä.

Eli heidän oppien mukaan muut Profeetan tyttäret eivät kuulu tähän joukkoon eikä myöskään muut vaimot.

Profeetan (saas) seuralaiset

Ja’fari-shii’ojen oppineet väittävät, että ensimmäinen ja toinen kalifi, Abu Bakr ja Omar, juonittelivat Islamia vastaan ja yrittivät eliminoida hadiitheja, jotta he voisivat tulkita Koraania tavalla, joka palvelisi heidän omia etujaan. Shii’ojen oppineet väittävät myös, että kolme ensimmäistä kalifia ”rikkoivat sopimuksen, joka heillä oli profeetan (saas) kanssa, ja muuttivat hänen sunnansa”. (1) He jakavat Profeetan (saas) tuhannet seuralaiset kolmeen kategoriaan; (2)

1. Seuralaiset, joista shii’ojen oppineet pitävät, ja heitä on vähemmän kuin kymmenen.
2. Huonoin osa (ja näihin kuuluu Abdullah bin Omar, joka kertoi monia tosia hadiitheja).
3. Ne, jotka möivät kunniansa (näihin kuuluu Abu Hurayra, Abu Darda ja Abu Musa al-Ashaari, jotka kaikki kertoivat monia tosia hadiitheja).

Yksi virallisista sanomalehdistä, sen jälkeen kun on kuvaillut Profeetan (saas) nostaneen vävypoikansa epäoikeudenmukaisesti muiden yläpuolelle liittyen erityisiin Islamin viestin osiin, vakuuttaa että
”suurimmalla osalla Profeetan (saas) sukupolvesta ei ollut selkeää kuvaa edes niistä uskonnollisista asioista, joita Profeetta (saas) oli harjoittanut satoja kertoja heidän silmiensä edessä ja kuulomatkan
päässä”. (3) Erityisesti, shii’ah-oppinut mainitsee: ”… Abdul Rahman Ibn Ouf, rahanpalvoja; aristokraatti, Uthman; huolimaton Khalid Ibn Walid; ja Said Ibn Waqas, mies ilman hurskautta”. (4)
Muslimioppineet sanovat, että suuret seuralaiset ovat luotettavia ja varmoja lähteitä – jokainen heistä ansaitsee suuren kunnioituksen. (5)

Allaah on ylistänyt seuralaisia Koraanissa sanoen:
”Te olette paras kansakunta, joka ihmisten parista on noussut...”
[Suurah aal-Imraan 3:110]

Jumala on mieltynyt edelläkävijöihin - niihin, jotka
ensimmäisinä lähtivät kotoaan ja niihin, jotka auttoivat heitä - ja
niihin, jotka myöhemmin seurasivat heitä tehden hyviä tekoja, ja
he ovat mieltyneet Häneen. Hän on valmistanut heille puutarhoja,
joiden notkelmissa virtaa puroja ja joissa he saavat asua
ikuisesti. Tämä on suuri voitto.”
[Suurah at-Tawbah 9:100]

”Muhammad on Jumalan lähettiläs ja ne, jotka seuraavat häntä, ovat ankaria uskottomille mutta armeliaita toisilleen. Näet heidän kumartavan polvillaan Jumalan suosioita ja mieltymystä
tavoitellen. Rukouksen jälki kasvoissaan on heidän merkkinsä…”

[Suurah al-Fath 48:29]

Luotettavassa hadiithissa Profeetta (saas) sanoi: ”Parhaita seuraajistani ovat ne, jotka elävät minun vuosisadallani”. (6)

Muslimioppineilla ei ole epäilystäkään siitä, että Profeetta (saas) välitti viestinsä täysin ilman syrjintää, tai vävynsä tai kenen tahansa muun seuralaisensa asettamista etusijalle. Suurilla seuralaisilla oli yleisesti enemmän tietoa Islamin opetuksista. Niiden joukossa, jotka eivät olleet Profeetan (saas) sukulaisia, oli monia joilla oli enemmän tietoa kuin Alilla tai muilla Profeetan (saas) sukulaisilla, huolimatta shii’ojen oppineiden väärentämistä hadiitheista. (7) Niiden seuralaisten
joukossa, joita shii’ojen oppineet ovat herjanneet, on sellaisia henkilöitä, joille on kerrottu että he ovat Paratiisin asukkaita. Näiden herjattujen seuralaisten joukossa on myös sellaisia, joille Profeetta
(saas) on sanonut: ”Uhrattakoon minun äitini ja isäni sinun vuoksesi” tai että Profeetta (saas) on heistä ja he ovat hänestä.

Niiden seuralaisten joukossa on satoja sellaisia, joista Profeetta (saas) sanoi: "”Kukaan ei rakasta heitä paitsi uskova, ja kukaan ei vihaa heitä paitsi teeskentelijä”. "

Todellakin, sokea, puolueellinen /ennakkoluuloinen ja liioiteltu rakkaus ovat pois suljettuja. Sillä sellaisia ”rakkauksia” pitäisi mieluummin nimittää vihaksi. Jos muutamien
seuralaisten välillä oli erimielisyyksiä, jotka perustuivat eriäviin mielipiteisiin lakiasioissa (ijtihaad), meidän ei tulisi ryhtyä arvostelemaan heidän henkilökohtaisia tekojaan, sillä Allaah tuomitsee
sellaiset teot; eli myöhempien sukupolvien arvostelun aikaisempien sukupolvien tekoja kohtaan.

Koraanissa sanotaan:
”Tuo kansakunta on jo mennyt. Sille kuuluu se, mitä se on
ansainnut, ja teille se, mitä te olette ansainneet,eikä teitä vaadita
tilille sen tekemistä.”
[Suurah al-Baqarah 2:134]

Veljet ja sisaret, uskotteko Allaahiin, kun Hän selkeästi ilmoittaa olevansa tyytyväinen Profeetan (saas) seuralaisiin, vai shii’ojen oppineisiin, jotka kunnioittavat vain muutamaa seuralaista ja kiroavat
ja syyttävät tuhansia muita. Olkaa varmoja siitä, että olette oikealla tiellä Paratiisiin, älkääkä toimiko tahattomasti niiden Islamin vihollisten agentteina, jotka yrittävät tuhota Koraanin ja hadiithit. Muistakaa, että Imam Ahmad Ibn Hanbal sanoi: ”Jos näet henkilön syyttävän
Profeetan (saas) seuralaisia, sinulla on oikeus epäillä hänen
Islamiaan”.

Rahwaih ja Imam Malik antoivat päätöksen, että ketä tahansa, joka syyttää Profeetan (saas) seuralaisia, tulisi rankaista. Ibn Taymiyah ja Razi sanoivat: “Kuka tahansa epäilee seuralaisten hyvää uskoa, hän on ”zindeeq” ja epäuskova.

Ibn Hajar Al-Haithami ja Imam Shafi’i ovat sitä mieltä, että kuka vihaa seuralaisia, on epäuskova. Al-gadi abu Ya’ala viimeisteli asian sanomalla, että enemmistö muslimioppineista on yhtä mieltä siitä, että
kuka häpäisee tai syyttää Profeetan (saas) seuralaista uskoen, että tämä kyseinen seuralainen ansaitsee tulla häväistyksi, tulee kaafiriksi (epäuskovaksi), mutta jos hän ei usko että kyseinen seuralainen ansaitsee tulla häväistyksi, hän on tehnyt vakavan synnin (faasiq). (8)
________________________________________________________
1 Al-Askari s. 34-38
2 The Ministery of Islamic Guidance in Iran s. 28-30
3 Al-Jehad no. 56
4 Shariati s. 207
5 Ibn Taymiyah vol. 1 s. 307
6 Al-Bukhari vol. 5 s. 2
7 Ibn Taymiyah, Minhaj vol. 3 s. 116-173
8 Abu Mu’awiyah Muhammad s. 11-13, 25 ja 62


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah

Viimeinen muokkaaja, ummuyusuf pvm Sun Maa 01, 2009 6:10 pm, muokattu 1 kertaa
Tor Hel 26, 2009 5:43 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tästä nykypäivään, Saudeissa Medinassa heidät on tavattu heittelemästä kenkiä Abu Bakrin ja Umarin (Allaah olkoon heihin tyytyväinen) hautoja kohti sekä sylkevät niitä päin. Lisäksi ne käyvät säännöllisesti seuralaisten hautausmaalla, ja kun he eivät seuralaisia yleisesti ottaen arvosta ja mitä he tekevät jo kalifejen haudoilla niin kaiketi se on jotain yhtä kamalaa tai kamalalempaa mitä siellä tekevät. Authubillaah!

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Maa 01, 2009 9:18 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ijma' (oppineiden yksimielisyys tai osittainen yhteisymmärrys)

Muslimioppineet pitävät ijma’a kolmanneksi suurimpana lähteenä Islamilaisille opeille. Jos Koraanissa tai sunnassa ei ole suoraa
mainintaa kyseessä olevasta tapauksesta, ijma’a pidetään kelvollisena tiedonlähteenä. (2) Kaikkein autenttisimpana tekstinä pidetään
sellaista tekstiä, jonka on välittänyt suuri joukko kertojia toiselle suurelle joukolle. Tätä kutsutaan “tawaturiksi”. (3) Kaikkein
paikkansapitävin tulkinta hadiithista/sunnasta on se, joka saa ijma‘n.(4)

Allaah sanoo Koraanissa:
“Pitäkää kaikki yhdessä kiinni Jumalan köydestä älkääkä hajaantuko…” [Suurah Aal-Imraan 3:103]

Tuomiten hajaantumisen, Allaah, puhutellen Profeettaa (saas) ja viitaten heihin, jotka harhaantuivat oikealta tieltä, sanoo:

“Sinulla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, jotka hajaantuivat ja muodostivat lahkoja. Heidän asiansa on Jumalan vallassa, ja Hän kertoo heille, mitä he ovat tehneet”. [Suurah al-An’aam 6:159]

Profeetta (saas) sanoi: “Pidättäydy jama’assa (enemmistö) ja vältä jakaantumista. Saatana on yksinäisen ihmisen kanssa mutta todennäköisesti välttää kahta ihmistä. Kuka tahansa haluaa paljon/yltäkylläisyyttä Paratiisissa, hänen tulisi pysyä kiinni jama’assa.(5)

Jama’ah ja yksimielisyys viittaavat tässä suurimpaan osaan muslimioppineista, joilla on tietoa Allaahin käskyistä. Toisessa hadiithissa Profeetta (saas) sanoi: ”…Minun ummani ei tule olemaan yksimielinen siitä, mikä on väärin”. (6)

Profeetta (saas) sanoi myös:
“…Minun ummani tulee jakaantumaan 73:een ryhmään. Vain yksi näistä ryhmistä tulee pelastetuksi ja loput menevät Helvetin tuleen.”
Kun häneltä (saas) kysyttiin, mikä ryhmä tullaan pelastamaan, hän (saas) vastasi: “Minun tieni seuraajat ja minun seuralaiseni.”
Toisessa versiossa samasta hadiithista hän (saas) vastasi: “He ovat Jama’ah.”

Shii’ojen oppineilla on kaksinaismoralistinen käsitys koskien ijma’a.

Shii’ojen oppineet käyttävät yksimielisyyttä hyödykseen tukemaan omia väitteitään, esimerkiksi Tabatabai kirjoitti: ”...molemmat, sunnit ja shii’at, selvästi vakuuttivat...” ja “…jota kaikki ylistivät…” (1) Toisaalta shii’ah-oppineet ovat hylänneet ijma’n.

Shii’ah-oppineet:

1. Väittävät, että tuhannet Profeetan (saas) seuralaiset ovat juonitelleet Profeetan (saas) käskyjä vastaan, ja vähemmän kuin kymmenen heistä on pysynyt totuudenmukaisina, täten ottaen
tietoa vastaan vain näiltä harvoilta, enemmistöä vastaan.

2. Pitävät miljoonia muslimioppineita läpi Islamin historian ja kautta maailman epäuskovina (kaafir), koska he eivät usko uskon imaameihin olevan yksi uskon pilareista (joka perustuu väitteisiin,
jotka enemmistö on hylännyt).

3. Kyseenalaistavat Koraanin autenttisuuden, ja niiden hadiithien autenttisuuden, jotka enemmistö on hyväksynyt (mukaan lukien tulkinnat, joissa ollaan tultu näiden hadiithien kanssa yhtenevään lopputulokseen).

Veljet ja sisaret, eikö johdonmukaisuus ole välttämätön elementti pätevässä mittauksessa, ja väline objektiivisessa väitteessä? Eikö olekin epäilyttävää jos henkilö käyttää väitettä silloin, kun se tukee hänen asiaansa, ja hylkää saman väitteen, jos se kumoaa tai kiistää hänen asiansa? Ajatelkaa sitä. Oletetaan, että te muslimeina haluatte tietää mikä tie vie Paratiisiin. Joku ryhmä, josta ette tiedä mitään, väittää, että he tietävät mikä tie vie sinne. Kuitenkin yksi ryhmän jäsenistä antaa teille neuvon, joka on täysin päinvastainen kuin muiden ryhmään kuuluvien neuvot, ja noita muita ryhmän jäseniä on yksitoista. Molemmat neuvot tuntuvat olevan järkeviä, joten kumpaa neuvoa teidän tulisi nyt noudattaa? Mitä jos tietoonne tulisi, että jos ette tiedä tämän yhden henkilön neuvoa tai olette eri mieltä hänen kanssaan, hän tulee vihaamaan teitä, mutta muut ryhmään kuuluvat eivät?

Sillä Allaah sanoo Koraanissa:
“Ei uskontoon pakoteta, vaan hurskaus ja harha on selvästi erillään. Joka kieltää epäjumalat ja uskoo Jumalaan, on takertunut tukevaan kädensijaan, joka ei repeä. Jumala on Kuuleva, Tietävä.” [Suurah al-Baqarah 2:256]

Veljet ja sisaret, ajatelkaa sitä perussääntönä. On olemassa kolme eri kategoriaa asioista, joissa oppineet ovat eri mieltä, ja ne ovat:
1. Enemmistö oppineista on vahvistanut asian oikeaksi, mutta he eivät ole ehdottomasti kieltäneet sitä vääränä.
2. Enemmistö oppineista ei ole hyväksynyt asiaa oikeaksi, mutta he eivät ole myöskään ehdottomasti kieltäneet sitä vääränä.
3. Enemmistö oppineista on kieltänyt asian ehdottomasti vääränä.

Ratkaisevat eriäväisyydet muslimeiden ja shii’ojen oppineiden välillä ovat viimeisessä kategoriassa.

Veljet ja sisaret, muistakaamme, että on suuri ero “muslimien enemmistön“, joka ei ole riittävä todisteena, ja “muslimioppineiden enemmistön” välillä. Ijma’lla tarkoitetaan tässä yhteydessä muslimioppineiden enemmistön yksimielisyyttä.

Rakkaamme, muistakaamme, että Allaah on varoittanut meitä poistumasta Hänen suoralta tieltään. Hän sanoo Pyhässä Koraanissa:
“Tämä on Minun suora tieni. Seuratkaa sitä älkääkä muita teitä, etteivät ne johtaisi pois Hänen tieltään. Näin Hän on teille säätänyt, jotta oppisitte pelkäämään Häntä.”
[Suurah al-An’aam 6:153]
________________________________________________________
1 Tabatabai s. 40
2 Fatawa Ibn Taymiyah vol.19 s. 5-8 ja 192-202
3 Al-Jazari vol. 1 s.120-126
4 Fatawa Ibn Taymiyah vol. 19 s. 267-272
5 Al-Jazari vol. 6 s. 669
6 Baleeq s. 544
7 Ibn Taymiyah, Minhaj vol. 2 s. 122-125


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Maa 01, 2009 9:34 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Islamilainen määräys shii’oja koskien

Käännetty kirjasta "The Mirage in Iran", kirjoittanut Dr. Ahmad al-Afghaanii, kääntänyt ja editoinut Abu Amiinah Bilal Philips.

Aikaisempien oppineiden sanoja

a) Imaam ash-Shaafi’ii

Eräässä tilanteessa ash-Shaafi’ii sanoi shii’oja koskien ”En ole nähnyt harhaoppisten joukossa ihmisiä, jotka ovat kuuluisampia valheellisuudesta, kuin raafidi1-shii’at.”2 Toisessa tilanteessa hän sanoi ”Kerro tietoa kaikilta, jotka tapaat, paitsi raafidi-shii’oilta, koska he keksivät hadiitheja ja ottavat ne osaksi uskontoa.”3

1) Jotkut shii’at ’Alid Imaamin, Zaid ibn ’Alin (k. 740) aikana vaativat häntä julistamaan itsensä vapaaksi kaikista, jotka kielsivät ’Alin oikeuden imaamiuteen. Kun Zaid kieltäytyi, he torjuivat hänet ja tulivat tunnetuiksi nimellä raafidah (torjujat, hylkääjät). Ne, jotka seurasivat Imaam Zaidia, tulivat tunnetuiksi nimellä zaidi-shii’at, ja heillä on ainoastaan pieniä eroja valtavirran islamiin. Raafidit kehittyivät moniksi sekteiksi, joista suurin on ithnaa-’ashariyyah (twelvers).
2) Ibn Taimiyyah, Minhaaj as-Sunnah an-Nabawiyyah, osa 1, s.39
3) Ibid, s. 38


b) Imaam Abu Haniifah

On kerrottu, että Abu Haniifalla oli tapanaan toistaa usein seuraavaa lausuntoa shii’oista:
”Se, joka epäilee, ovatko he epäuskovaisia vai eivät, on itse tehnyt epäuskoa.”

c) Imaam Maalik

Kerran Maalikilta kysyttiin heistä ja hän vastasi: ”Älkää puhuko heille älkääkä kertoko heiltä (tietoa), sillä totisesti he ovat valehtelijoita.”1 Erään Imaam Maalikin tunnin aikana mainittiin, että raafidi-shii’at kiroavat sahaaboja. Vastaukseksi hän lausui jakeen ”Muhammad on Allahin Lähettiläs, ja ne, jotka ovat hänen kanssaan, ovat ankaria epäuskovaisia kohtaan ja armollisia keskenään. Näet heidän kumartavan ja polvistuvan tavoitellen Allahin suosiota ja tyytyväisyyttä. Heidän merkkinsä heidän kasvoissaan ovat sujuudin jälkiä. Tämä on heidän esimerkkinsä Toorassa. Ja heidän esimerkkinsä Raamatussa on kuin siemen, joka työntää esiin versonsa ja voimistaa sitä, joten siitä tuli vahva ja se nousee korkealle ilahduttaen viljelijöitä; jotta epäuskovaiset raivostuisivat heille.” [al-Fath 48:29] Sitten hän sanoi ”Joka tulee raivostuneeksi, kun sahaabat mainitaan, on sellainen, joista tämä jae puhuu.”2

1) Minhaaj as-Sunnah, osa 1, s. 37
2) Tafsiir al-Qurtubii, suurah al-Fath
Editoijan huomautus: Ts. kuka tahansa, joka raivostuu sahaabojen maininnasta, on epäuskovainen, sillä jakeessa sanotaan “...jotta epäuskovaiset raivostuisivat heille (sahaaboille)”.


d) Ibn al-Mubaarak

Ibn al-Mubaarakin kerrottiin sanoneen: ”Uskontoa saavutetaan ahl al-hadiithilta1, skolastisesta teologiasta, laskelmoiduista vapautuksista ahl ar-ra’jin1 uskonnollisista säädöksistä, sekä raafidi-shii’ojen valheista.”

1) Termiä ahl al-hadiith (hadiith-ihmiset) käytettiin kuvaamaan sellaisia oppineita, jotka suosivat hadiithien käyttöä asioiden ratkaisemiseen, -mielipiteiden (ra’j), pitkälti mielipiteisiin perustuvien periaatteiden sekä johtopäätösten sijaan. Irakin alueella, jossa hadiith-kerrontoja oli vähän ja hadiithien keksiminen oli laajalle levinnyttä, oppineet luottivat enemmän päättelykykyynsä, ja siitä syystä heitä kutsuttiin nimellä ahl ar-ra’j (mielipide-ihmiset).

e) Abu Zur’ah ar-Raazii

Tämän suuren oppineen on kerrottu sanoneen: ”Jos näet jonkun halventavan Profeetan saws seuralaisia, tiedä, että hän on epäuskovainen. Sillä Profeetta saws oli todellinen, mitä hän toi, on totuus, ja kaikki siitä on välittynyt meille sahaabojen kautta. Se, mitä nämä epäuskovaiset haluavat tehdä, on valaa epäilyksiä kertojiemme luotettavuudesta, kumotakseen Koraanin ja Sunnan. Täten epäuskovaiset ovat ne, jotka ansaitsevat tulla häpäistyksi.”

f) Al-Qaadii Abu Ya’laa

On kerrottu Abu Ya’lan sanoneen: ”Oikeusoppineiden asema koskien sellaista, joka kiroaa sahaaboja uskoen sen olevan sallittua, on, että hän on tehnyt epäuskoa. Jos hän kiroaa heitä muttei usko heidän kiroamisensa olevan sallittua, hän on syyllistynyt moraalittomuuteen, mutta ei epäuskoon.”1

1) Ibn Taimiyyah, As-Sawaarim al-Masluul, s. 569

g) Ahmad ibn Muhammad at-Tahawii

Islamilaista uskonoppia käsittelevässä kirjassaan Al-‘aqiidah at-Tahawiyyah hän sanoo: ”Me rakastamme Allahin Lähettilään saws seuralaisia, menemättä äärimmäisyyksiin rakkaudessamme jotakuta heistä kohtaan tai sanoutumatta irti kenestäkään heistä. Me vihaamme niitä, jotka vihaavat heitä tai puhuvat heistä pahaa; ja me puhumme heistä ainoastaan hyvää. Heidän rakastamisensa on uskonnollinen teko, ja uskon ja oikeamielisyyden ilmaiseminen samalla heitä vihaten on epäuskon, tekopyhyyden ja rikkomuksen teko.”1

1) Sharh al-’Aqiidah at-Tahawiyyah, s. 528

h) Ibn Hazm al-Andaluusii

Eräänä päivänä Espanjan ollessa muslimivallan alla, Imaam Abu Muhammad ibn Hazm oli väittelemässä joidenkin espanjalaisten, katolisten pappien kanssa heidän uskonnollisista teksteistään. Hän esitti heille todisteet Raamatussa olevista tekstuaalisista vääristelmistä sekä alkuperäisten käsikirjoitusten katoamisesta. Kun he vastasivat hänelle huomauttaen shii’ojen väitteistä siitä, että myös Koraania on vääristelty, Ibn Hazm selvitti heille, että
shii’ah-väitteitä ei voida käyttää Koraania tai muslimeita vastaan, sillä he itse eivät ole muslimeita.1

1) Al-Fisal fii al-Milal wa an-Nihal, osa 2, s. 78 sekä osa 4, s. 182

i) Heidän väitteidensä vääryyttä ovat osoittaneet lukuisat muutkin aikaisemmat oppineet, kuten Ibn Taimiyyah kirjassaan Minhaaj as-Sunnah, Adh-Dhahabii kirjassaan Muntaqaa min Minhaaj al-I’tidaal, Ibn Kathiir historian kirjassaan, Ibn al-Jawzii kirjassaan Talbiis Ibliis, sekä al-Qaadii ibn al-’Arabii kirjassaan Al-’Awaasim min al-Qawaasim.


Nykyajan oppineiden sanoja

a) Imaam Al-Aluusii

Hän julisti raafidi-shiiojen olevan epäuskovaisia johuten siitä, että he halventavat sahaaboja. Hän perusti asemansa Imaam Maalikin sekä muiden hänen kanssaan samaa mieltä olevien oppineiden määräyksiin.1 Vastauksena heidän väitteeseensä olla Ahl al-Baitin seuraajia, al-Aluusii sanoi
”Ei, he ovat todellisuudessa Paholaisten seuraajia, ja Ahl al-Bait on vapaa heistä.”2

1) Ruuh al-Ma’aanii, osa 26, s. 116
2) Ghayaahib al-Jahaalaat


b) Muhibbuddiin al-Khattaabii

Tämä oppinut kirjoitti heistä kirjan ”Al-Khutuut al-’Ariidah lil Usus allatii Qaama ’alaihaa Diin ash-Shii’ah al-Ithnay ’Ashariyyah” (”Laaja yleiskatsaus Twelver-shii’ah-uskomusten perusteista”). Hän myös kirjoitti alaviitteitä aikaisempiin shii’oja käsitteleviin teoksiin, kuten Al-Muntaqaa sekä Al-’Awaasim min al-Qawaasim. Kaikissa teoksissaan hän katsoi shii’ojen olevan epäuskovaisia.

c) Bahjat al-Baitaar

Kun tältä suurelta syyrialais-oppineelta kysyttiin, onko shii’ojen kanssa asioiminen sallittua, hän vastasi kirjassa nimeltä Al-Islaam wa as-Sahaabah al-Kiraam bain as-Sunnah wa ash-Shii’ah (Islaam ja jalot sahaabat sunnien ja shii’ojen välillä), jossa hän sanoi: ”Poliittiset ja taloudelliset suhteet heidän kanssaan ovat sallittuja samalla tavalla kuin ne ovat sallittuja sellaisten valtioiden ja ihmisten kanssa, joiden kanssa on sopimuksia huolimatta eroista heidän maansa ja uskontonsa sekä meidän välillämme. Ja apua voi tavoitella vain Allahilta.”

d) Muhammad Rashiid Ridaa

Tämä oppinut oli niiden joukossa, jotka tekivät vilpittömästi töitä sunnien ja shii’ojen välisen lähentymisen eteen, ja he puolestaan teeskentelivät maltillisia hänen hyödykseen. Hänen ponnistelujensa keskellä he kuitenkin yllättivät hänet esittämällä hänelle joitain kirjojaan, jotka panettelevat islamia. Hän vastasi heille sitten kirjoitelmassa nimeltä As-Sunnah wa ash-Shii’ah, jossa hän paljasti heidän opinkappaleensa ja epäjumalallistet käytäntönsä.

e) Tri. Muhammad Taqiyyuddiin Al-Hilaalii

Elettyään lähellä shii’oja joidenkin vuosien ajan, kuuluisa marokkolainen oppinut tri. Hilaalii teki heistä kirjoitelman, jossa hän julisti heidän olevan epäuskovaisia.

f) Muhammad al-Bashiir al-Ibraahiimii

Käydessään Irakissa, tämä professori, joka on Algerian johtava uskonnollinen oppinut, näki omin silmin shii’ah-kirjan nimeltä Az-Zahraa, jossa ’Umsr ibn al-Khattaabia, olkoon Allaah häneen tyytyväinen, syytetään homoseksuaalisuudesta. Palattuaan kotiinsa Algeriaan hän paljasti shii’at ja esitti selvästi heidän pääasialliset uskomuksensa ja käytäntönsä.

g) Mustafaa as-Sibaa’ii

Tämä kunnianarvoisa palestiinalainen oppinut oli myös niiden joukossa, jotka elivät shii’ojen kanssa jonkin aikaa tehden töitä heitä lähentymiseksi; mutta hän havaitsi pian heidän todelliset aikeensa ja kirjoitti ne ylös esipuheessa klassikkoonsa As-Sunnah wa Makaanatuhaa1. Hän kirjoitti: ”Ne ihmiset pitävät herkeämättä kiinni kirjoistaan, joissa tehdään solvaavia hyökkäyksiä ja annetaan valheellisia kuvauksia sahaabojen välillä tapahtuneista erimielisyyksistä. Täten heidän aikomuksensa lähentymiseen tähtäävässä kutsussa vaikuttaisi olevan sunnien tuominen lähemmäs shii’ah-uskomuksia; eikä kumpienkin tuominen lähemmäksi toisiaan.” Toisessa kohdassa hän kirjoitti: ”Muslimi voisi olla melkein täydellisessä tyrmistyksen ja sekavuuden tilassa koskien näiden ihmisten julkeutta Allahin Lähettilästä saws kohtaan, jos hän ei tietäisi sitä, että suurin osa raafideista on persialaisia. Jotkut persialaiset teeskentelivät ulkoisesti islamia, ja käyttivät shii’alaisuutta naamiona tuhotakseen islamin. Persialaisten joukossa oli myös niitä, jotka eivät kyenneet vapauttamaan itseään entisten uskontojensa vaikutuksista, joten he tulivat sisään islamiin pakana-mentaliteetillä, joka ei pannut pahakseen valheiden kertomista Profeetasta saws.”1

1) As-Sunnah wa Makaanatuhaa fii at-Tashrii’ al-Islaamii, s. 18

h) ’Abdul-A’laa al-Mawduudii

Tämä suuri pakistanilainen oppinut ja johtaja kirjoitti esittelyn Muhammad Kaadhim Habiibin vuonna 1977 julkaistuun kirjaan Ar-Riddah bain al-Ams wa al-Yawm (Uskosta luopuminen ennen ja nykypäivänä). Kirjoittaja (Habiibi) kirjoitti siinä imaami-ja’fari-shii’oista: ”Heidän maltillisista näkemyksistään huolimatta,
he uivat epäuskossa kuin valkosolut veressä, tai kuin kalat vedessä”. Mawduudii tuki näitä näkemyksiä ylistämällä kirjoittajaa ja suosittelemalla kirjan painamista kovakantisena.

i) Muiden samankaltaisia lausuntoja tehneiden, nykyaikaisten oppineiden joukossa ovat mm. Sheikh Ibn Baaz, Muhammad al-Amiin ash-Shanqiitii, al-Albaanii, Ahmad Amiin, Muhammad Is’aaf an-Nashaashiibii, sekä Tri. Rashaad Saalim.1

1) Editoijan huomautus: Kuuluisa intialainen oppinut Abul-Hasan ’Ali Nadwi on koonnut 300-sivuisen urdunkielisen kirjan, jossa todistetaan shii’ojen olevan epäuskovaisia. ’Allamah Nadwi on toiminut tehtävässään epätavallisella tavalla. Hän on saanut käsiinsä klassisen shii’ojen fiqh-kirjan, johon sunnit eivät normaalisti pääse käsiksi, nimeltään Usulil Kafi, ja hän on kääntänyt sen yksityiskohtaisesti urdunkielelle kommentoimatta sitä. Hän pyytää lukijoita läpikäymään kirjan ja päättämään itse, pitääkö kirja sisällään islamia vai kufria. Hän huomauttaa, että kirjassa yksilöidyt uskomukset ovat samat uskomukset, jotka Khomeini allekirjoittaa. Lukijoita kutsutaan päättelemään, voivatko he –uskovaisina- tukea Khomeinia. Hän kirjoitti myös ajatuksia herättävän esittelyn pakistanilaisen oppineen Manzuur Numanin Iranian Revolution-nimiseen kirjaan.

Etelä-Afrikassa Jaami’atul-’Ulamaa on julkaissut kirjasen nimeltä Shii’ism: The Sect of Baatil (Shii’alaisuus: Valheellisuuden/Vääryyden sekti). Kirjaseen liitettynä on Intian kuuluisan Deoband Academyn oppineiden fatwa, jossa he yksimielisesti julistavat shii’ojen kufrin ja irtidaadin (uskosta luopumisen). (New Trend, numero 6, Shawwaal 1405/Kesäkuu 1985, s.8)

Sun Maa 01, 2009 3:51 pm
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Shii’ojen käsitys imaameista

Shii’ojen oppineet uskovat, että imaaman konsepti on uskonkappale ja verrattavissa uskoon yhteen Jumalaan. Imaamah tarkoittaa hengellistä, uskonnollista, tiedollista ja poliittista, koko muslimi umman johtajuutta. Tämä johtajuus on perinnöllistä ja rajoitettu 12 imaamiin.
Nämä ovat Profeetan (saas) nuorimman tyttären Fatiman aviomies Ali ibn Abu Talib, heidän kaksi poikaansa, ja jotkut heidän toisen poikansa Hussainin jälkeläisistä, joka oli naimisissa Persian keisarin tyttären kanssa. (1)

Tämän uskonnollisen ja poliittisen johtajuuden voi periä yhdeksän-, kahdeksan- tai viisivuotias poika. (2) Esimerkiksi Iranin Tasavallan perustuslaissa sanotaan: “…Iranin virallinen uskonto on Ja’fari Ith’nai Ashri, ja tämä pykälä on ikuisesti muuttumaton“. (3)
Ensimmäiseksi, tämä usko on sidottu siihen uskomukseen, että nämä imaamit ovat erehtymättömiä (4) ja jakavat Allaahin kanssa kyvyn tietää näkymättömät asiat, sisältäen myös tiedon siitä koska nämä imaamit kuolevat. (5) He uskovat, että tottelevaisuus näitä imaameita kohtaan tulisi olla ehdotonta - “jopa Allaahin tottelemisesta tulee tarpeetonta jos se on imaamin määräys“. (6) Khomeinin sanoin: “ Me emme voi kuvitella, että imaamit voivat tehdä virheen“. (7)

Imaamah johtajuus on punottu yhteen sen uskomuksen kanssa, että “imaamin hengellinen asema on maailmanlaajuinen hallitsija. Se on hallintaa koko luomakunnan yli, ja sen voimasta kaikki atomit tässä maailmassa nöyristyvät tämän hallitsijan edessä. Yksi keskeisimmistä Shii’ah-koulukuntamme uskomuksista on, että tätä imaamin henkistä asemaa ei voi kukaan saavuttaa, eivät edes korkeimmat enkelit tai Allaahin lähettiläät“. (8)

Subhaana Allaah! Armelias Jumala

Toisaalta shii‘ojen uskoon sisältyy konsepti, jonka mukaan kaikki muslimikalifit (muslimi umman johtajat), hallitsijat ja tuomarit ovat taghuuteja (lyhyesti sanottuna pahoja), jos he eivät ole shii‘oja tai kuulu näiden 12 imaamin joukkoon. (9) Sen vuoksi Iranin Tasavallan perustuslaki varmisti sen, että ainoastaan Ithna Ashari Ja’fari-shii’ah voi olla maan presidentti (10), ja että “valtiollinen
lainsäädäntöneuvosto ei säädä lakeja, jotka ovat vastoin valtion virallisen uskonnon/lahkon periaatteita ja lainsäädäntöä“. (11)
Kahdennentoista imaamin uskotaan syntyneen 868 A.D., ja hänen uskotaan olevan edelleen elossa (jopa yhdentoista vuosisadan jälkeen), mutta hän katosi ollessaan 5-vuotias. Hän tulee takaisin ja nykyinen Iranin Tasavalta lakkaa olemasta, jotta hän voi ottaa johtajuuden. (12)

Muslimioppineet pitävät monarkiaa, jossa vain poliittinen valta on periytyvää, kyseenalaisena. Näin ollen he kieltävät täysin sellaisen monarkian, jossa jopa uskonnollinen ja hengellinen valta on periytyvää, jollei Pyhästä Koraanista ja luotettavasta sunnasta löydy todistetta tuollaiselle väittämälle. Sen lisäksi, että tällaista todistetta ei ole olemassa, koko imaamah-käsite on ristiriidassa neuvottelun
periaatteen kanssa, jota painotetaan Pyhässä Koraanissa.

Allaah, käskien Profeettaa (saas), sanoo: “..Neuvottele tilanteesta heidän kanssaan.”
[Suurah Aal-Imraan 3:159]

Ja ylistäen uskovia sanoo:
“…Neuvottelevat asioista keskenään…”
[Suurah ash-Shuuraa 42:38]

Muslimioppineet vakuuttavat myös, että täydellinen erehtymättömyys kuuluu vain Allaahille, ja on näin vain Häneen liitettävä ominaisuus, ja yksikään olento ei voi jakaa tätä ominaisuutta Hänen kanssaan. Jopa profeettojen erehtymättömyys on rajattu viestien välittämiseen totuudenmukaisesti, isojen syntien välttämiseen ja tottelemattomuuden Allaahia kohtaan välttämiseen. Tästä esimerkkinä,

Allaah puhuttelee Profeettaa (saas) sanoen:

“Hän rypisti otsaansa ja kääntyi pois, kun sokea tuli hänen
luokseen.”
[Suurah ‘Abasa 80:1-2]

Pyhä Koraani vakuuttaa meille, että edes paras olento maan päällä ei jaa Allaahin kanssa erehtymättömyyden ominaisuutta. Koskien näkymättömän tietämistä,
Allaah sanoo Pyhässä Koraanissa:
“Sano: En minä voi hyödyttää tai vahingoittaa itseäni hiukkaakaan, ellei Jumala niin tahdo. Olisinhan hankkinut paljon omaisuutta, eikä mikään paha olisi minua kohdannut, jos olisin tiennyt salatun…” [Suurah al-A’raaf 7:188]

Muslimioppineet pitävät heitä, jotka uskovat, että jotkut ihmiset ovat parempia kuin Allaahin lähettiläät, epäuskovina (kaafiruun) (13), puhumattakaan heistä, jotka väittävät, että joillakin luoduista on samanlaisia ainutlaatuisia ominaisuuksia kuin Allaahilla, tai että tottelevaisuus heitä kohtaan on tärkeämpää kuin tottelevaisuus Luojaa kohtaan. Konsepti vielä elossa olevasta kahdennestatoista imaamista on myytti, johon ei tule uskoa, saati sitten että rakennettaisiin kokonainen Islamilainen hallitussysteemi sen pohjalle. Al-Tabari vakuutti meille, että yhdennellätoista imaamilla ei ollut lainkaan jälkeläisiä.(14)

On vain muutama hadiith, jotka ovat koonneet Tirmidhi ja Abu Dawuud, joissa mainitaan Al-Mahdin ilmestyminen Ylösnousemuksen Päivän merkkien joukossa. Nämä hadiithit sanovat, että hänellä tulee olemaan samanlainen nimi kuin Profeetta Muhammadilla (saas), ja että hänen isänsä nimi tulee olemaan samankaltainen kuin Profeetta Muhammadin isän (Abdullaah), ei Hassan, joka oli yhdennentoista imaamin nimi. Hän tulee olemaan Profeetan (saas) ensimmäisen lapsenlapsen jälkeläisistä, ei toisen lapsenlapsen jälkeläisistä. (15)
Lisäksi ei ole mitään todisteita, että tämä kyseinen ihminen tulee elämään kaksitoista vuosisataa.

Veljet ja sisaret, shii’ojen oppineet pitävät imaamah-käsitettä yhtenä uskonkappaleena, joka on verrattavissa uskoon Allaahiin. Eli jos ette usko tähän, heidän oppiensa mukaan olette epäuskovia, Allaah kieltäköön sen. Toisaalta, jos uskotte tuohon asiaan sen laajuudessa ja kaikissa merkityksissä, olette epäuskovia niiden oppineiden määritelmien mukaan, jotka ovat uskollisia vain Allaahille ja
Profeetalle (saas), ei erityiselle hallitsijasuvulle tai rodulle. Olkaa varmoja, että valitsette oikean tien Paratiisiin.

_______________________________________________________
1 Tabatabai s. 190-211 & Hassan s. 230-231
2 Tabatabai s. 205, 207, 210
3 Constitution Article 12
4 esim. Asifi s. 22-25, Constitution Article 2
5 Al-Kafi vol.1 s. 206-262
6 Islamilainen suuri kirjasto s. 6
7 Khomeini, Arabic s. 91
8 Khomeini s. 64
9 Khomeini s. 92-93
10 Constitution Article 115
11 Constitution Article 72
12 Constitution Article 5
13 Al-Tahawi s. 557
14 Ibn Taymiyah, Minhaj vol. 1 s. 37
15 Ibn Al-Athiir vol. 10 s. 330-332


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Maa 08, 2009 9:07 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Uskonkappaleet ja Islamin pilarit

Ja’fari-shii’ojen oppineet sanovat, että uskominen koko muslimi
umman perinnölliseen johtajuuteen (imaamah) on yhtä välttämätöntä
kuin uskominen yhteen Jumalaan. (1) Heille imaamah on yksi
uskonkappaleista ja Islamin pilari. (2) Lisäksi, perustussäännöissä
mainituissa artikkeleissa ja muissa shii’ojen lähteissä ei mainita
mitään uskomisesta enkeleihin tai jumalalliseen kohtaloon (al-Qadr).

Ja tässä lainaus toisesta ketjusta kumoamaan tämän väitteen:

"He väittävät ettei kohtaloa ole olemassa ja asioita ei ole ennaltamäärätty. Hän (Abdullan ibn Umar) sanoi: Kun satut kohtaamaan sellaisia ihmisiä, sano heille ettei minulla ole mitään tekemistä ehidän kanssaan eikä heillä minun kanssani. Totisesti he eivät ole millään tavoin vastuussa minun uskostani. Abdullah ibn umar vannoi Herran kautta ja sanoi: Jos kukatahansa heistä antaisi Allaahin tielle Uhud vuoren verran kultaa, Allaah ei hyväksyisi sitä ennen kuin he tunnustaisivat uskonsa kohtaloon" Sahiih hadith


_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Kes Maa 11, 2009 6:34 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tasapuolisuuden nimissä, annetaan shii'ojenkin sanoa jotain:

http://www.youtube.com/watch?v=M_ktLfoij5c ("Video no longer available", al-Hamdulillaah!)

Suomennos videosta:

Suuri nykypäivän shii'ah-oppinut Yassir Habiib al-Kuwaiti:
"Ahl as-sunnah ovat kuffaar, kyllä, an-nawaasib (pahimmat epäuskovaiset)."
"Kukaan ei pääse Paratiisiin paitsi ne, jotka hän ('Ali) tuntee. Ahhh, eli shii'at."


Tunnettu shii'ah-väittelijä 'Abdul-Hamiid an-Najdi valehtelee suorassa TV-lähetyksessä, uskollisena tuqiyah-periaatteelle (oikeiden uskomusten peittäminen, shii'ah-oppineiden mukaan "Uskontomme on tuqiyah")
: "Me emme tee takfiir (julistaa epäuskovaiseksi) Abu Bakrille ja 'Umarille."

Seuraavaksi Yassir Habiib al-Kuwaiti kertoo shii'ah-hadiithin (joka on tietenkin täysin tekaistu): "Etkö kertoisi minulle näistä kahdesta miehestä, Abu Bakrista ja 'Umarista?" Joten hän sallallaahu 'aleihi wa sallam (eli heidän mukaansa Muhammed saws) sanoi: "Kaksi epäuskovaista, ja epäuskovainen (on myös se,) joka rakastaa heitä." al-Kuwaiti jatkaa: "Ja samalla hetkellä: joka rakastaa heitä, on kaafir. Ei muslimi. Kaafir!"

Jälleen 'Abdul-Hamiid an-Najdi TV:ssä:
"Ensinnäkin, me kutsumme yhtenäisyyteen shii'ojen ja sunnien välillä."

Suuri shii'ah-oppinut 'Abdul-Hamiid al-Muhaajir:
"Allaah kirotkoon yhtenäisyyden, dunyassa ja aakhirassa!"

Najdi jälleen: "Toiseksi, emme tee takfiir yhdellekään muslimille -emme shii'alle, emmekä sunnille."

Al-Kuwaiti äänessä: "Eli nämä 'aammah (sunnit), ei ole sallittua kutsua heitä muslimeiksi, tai "sunni-veljemme". Ei, he ovat kuffaar, sillä he rakastavat Abu Bakria ja 'Umaria. Muslimi on se, joka ei rakasta Abu Bakria ja 'Umaria edes atomin verran; tämä on muslimi, joten heistä ei saa käyttää nimitystä muslimi. Ayatollaah Ash-Shiraazii antoi kirjassaan fatwan, että al-'aammah, eli tietysti ne, jotka kutsuvat itseään nimellä ahl as-sunnah, he ovat kuffaar. Kyllä, an-nawaasib (pahimmat epäuskovaiset)."

Najdi jatkaa valehteluaan:
"Me sanomme Abu Bakrista ja 'Umarista että he ovat muslimeita, ja Profeetan saws suurimmista kumppaneista."

Al-Kuwaiti selventää:
"Jotkut shii'at sanovat, että Iranin pahin vihollinen on Israel -juutalaiset ja siionistit. Kyllä, juutalaiset ovat suuri vihollinen, mutta he eivät ole vihollinen numero yksi. Jos katsomme takaisin historiaan, jotkut sanovat, että Yaziid on vihollinen numero yksi, mutta ei, hän ei ole vihollinen numero yksi. Ei todellakaan, vihollinen numero yksi ei ole Yaziid. Joidenkin kerrontojen mukaan, edes Ibliis (Saatana) ei ole vihollinen numero yksi. Vihollinen numero yksi oikeille muslimeille -shii'oille- on, tässä järjestyksessä: 'Umar, Abu Bakr, Ibliis. Sitten Ibliis. Juuri tällä tavalla. Sillä kerronnoissamme on esimerkiksi, että Helvetissä, Helvetin alimpana on... kuka? 'Umar. Hieman häntä korkeammalla, Abu Bakr. Ja hieman häntä korkeammalla Ibliis. Tässä järjestyksessä. Ibliis on epäilemättä vihollinen, mutta Allaah on sanonut, että numero yksi ovat nämä kaksi. Nämä kaksi saastaa, nämä kaksi kirottua."

Najdi:
"Ja me rakastamme sunna-veljiämme."

Suuri ayatollah Mujtaba ash-Shiraazii:
"Ne, jotka kieltävät 'Alin jumalallisen johtajuuden, eivät ole muslimeita, joten älä kutsu heitä (sunneja) muslimeiksi. Ja siksi me olemme valinneet heille nimen al-bakriyyuun. Miksi? Koska he eivät ole muslimeita, he ovat bakriyyuun. He seuraavat Abu Bakrin totuutta, ei islamin totuutta."

Saudi-Arabialainen shii'ah-oppinut Husain al-Fahiid puhuu:
"Jos luoksesi tulee joku, joka kieltää 'Alin jumalallisen johtajuuden, pyytäen päästä naimisiin tyttäresi kanssa, älä anna hänen tehdä sitä. Anna hänelle ainoastaan tikari päähän ja leikkaa hänen päänsä kahtia! Älä naita hänelle tytärtäsi, ottakoon hän itsensä kaltaisen wilaayan ('Alin johtajuuden) kieltäjän, naasibiyyan niin kuin hän itse! Mutta sinun tyttäresi on wilaa'iyyah, joten älä anna hänen naida häntä, ja hän saa lapsia jotka vihaavat wilaayaa, ja sinä olet syy siihen? At-Tayyibuun li at-tayyibaat (hyvät ovat hyville). Sinä olet puhdassyntyinen jothuen wilaayastasi Amiir al-Mu'miniinille (Uskovaisten johtajalle, ts. 'Alille), kuin hunaja, joten annatko puhtaan hunajasi tälle saastalle?!"


Mujtaba ash-Shiraazii:
"Jos uskomme Jaloon Koraaniin, niin (siinä tapauksessa) jokainen wahhaabi (ts. sunni), terroristi, kaafir, naasib-peto on tapettava, ja (myös) jokainen joka auttaa häntä tavalla tai toisella, olipa hän uskonnon mies tai ei."

Najdi jatkaa tuqiyaa:
"Emme tee takfiir sahaaboille. Se on hyvin tunnettu periaate, että joka tekee takfiir muslimille, on epäuskonut; tämä on vaarallinen asia."

Egyptiläinen shii'ah-oppinut Hassan Shehat luennollaan:
"Allaah kirotkoon sinut, oi 'Aa'ishah, Allaah kirotkoon sinut, oi saastaisin kaikista luoduista!"

Ash-Shiraazii:
"'Aa'ishah on kharijiyyah, ja khaarijiyyah on kaafirah. ...'Aa'ishah oli zinantekijä..."

Al-Kuwaiti:
"Jos joku raafidi (shii'ah) sanoo, että 'Umar on koira, siinä ei ole ongelmaa...hehe... Tiedän tietenkin, että jotkut typerys-wahhaabit ottavat tämän kohdan ja näyttävät sitä ihmisille ja sanovat 'Katsokaa, heidän sheikhinsä sanoo raafidien sanovan että 'Umar on koira...hehe... joten antaa heidän tietää!"

Ash-Shiraazii selventää:
"Abu Bakr, 'Umar, myös 'Uthmaan, Mu'aawiyah ja 'Aziiz, 'Aa'ishah ja Hafsah, sahaabat jotka antoivat ensimmäisen bay'an (liittolaisuuden vannominen Profeetalle saws), sahaabat jotka antoivat toisen bay'an, sahaabat jotka antoivat 'Aqabah-bay'an, yhdeksän kymmenestä, joille Profeetta saws lupasi paratiisin... Kaikki nämä ovat Helvetissä."
Kes Maa 11, 2009 11:10 pm
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Kirjakatsaus -otteita shii'ojen tärkeimmistä kirjoista:

Näitä löytyisi varmaan vähintään kolme kertaa enemmän, mutta riittäköön tämä toistaiseksi:


1. "Bad'ah" ALLAH kertoo valheita. (Asool Kaafi, Vol. No.1, Page No. 148. A Shia doctrine.)

2. Kaikki imaamit ovat samalla tasolla kuin Profeetta saws. (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 270)

3. Oikeassa Koraanissa on 17 000 jaetta. (Al Shafi, Vol. No. 2, Page No. 616)

4. Kolmesta ensimmäisestä khalifasta ja sahaboista tuli epäuskovaisia kieltämällä 'Alin wilayan (oikeuden khalifaattiin). (Asool Kaafi, Page No. 420)

5. Kaikki hylkäsivät islamin Profeetan saws kuoleman jälkeen, paitsi kolme: Miqdad, Abu Zar and Salman Farsi. (Quran Majeed by Maqbool Hussain Dehlevi, Page No. 134)

6. "Ero Allahin ja 'Alin välillä". (Jila-ul-Ayoun, Vol. No. 2, Page No. 66)

7. Me olemme Jumalan silmät Hänen luoduissaan ja lopullinen auktoriteetti ihmisissä. (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 145)

8. Kellään ei ole täyttä tietoa Koraanista, paitsi imaameilla. (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 228)

9. Abu Bakr ei pystynyt lausumaan kalimaa (ts. uskontunnustusta) kuollessaan. (Israr-e-Muhammad, Page No. 211)

10. Kun meidän Qaimimme (12. imaami) nousee ylös, Humira ('Aa'ishah) tullaan nostamaan kuolleista jotta hänet ruoskittaisiin hänelle kuuluvana rangaistuksena, ja kostaakseen Muhammedin saws tyttären, Faatiman. (Al Shafi, Vol. No. 2, Page No. 108)

11. Ali on Jumala. (Jila-ul-Ayoun, Vol. No. 2, Page No. 66)

12. Jumalan hujjaat (täydelliset todisteet) ei voida todentaa ilman imaamia. (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 177)

13. "Changes in Qur'an for Drinker Khulafa-e-Rashideen". (Translation Of Quran Majeed by Maqbool Hussain Dehlevi, Page No. 479)

14. Shaitaan oli ensimmäinen, joka vannoi liitolaisuutta Abu Bakrille moskeijalla. (Israr-e-Muhammad, Page No. 30)

15. "Syytös Profeetan myrkyttämisestä 'Aa'ishaa ja Hafsaa kohtaan". (Jila-ul-Ayoun, Page No. 118)

16. Imaamit ovat Jumala. (Jila-ul-Ayoun, Vol. No. 2, Page No. 85)

17. Imaami tietää kuolinaikansa ja hänen kuolemansa on hänen käsissään. (Asool Kaafi, Vol. No. 1,Page No. 258)

18. Pakistan mainitaan alkuperäisessä Koraanissa. Nykyinen Koraani on merkityksetön. (Hazaar Tumhari Das Hamari, Page No. 554)

19. On kufria epäillä 'Umarin kufria (epäuskoa). (Jila-ul-Ayoun, Page No. 63)


21. Abdullah Ibn-e-Saba ikuisti imaamiuden korvaamattomuuden ja sanoi että 'Ali on todellinen Herra. (Anwaar-e-Naumania, Vol. No. 2, Page No. 234)

22. Shii'ojen mukaan mikään ei voi pysyä piilossa imaameilta, heillä on täydellinen tieto menneisyydestä, nykyajasta ja tulevaisuudesta. (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 260)

23. Koraani lähetettiin alas neljänä osana, mutta nykyinen Koraani on kolme osaaa. (Shia Aur Tehreef-e-Quran, page No. 62)

24. Ne, jotka kieltävät 'Alin kalifaatin ovat epäuskovaisia. (Anwaar-e-Naumania, Vol. No. 3, Page No. 264)

25. 'Aa'ishan oli epäuskovainen. (Hayat-ul-Quloob, Vol. No. 2, Page No. 726)

26. Emme hyväksy sitä Jumalaa, emmekä sitä Profeettaa, jonka seuraaja oli Abu Bakr. (Anwaar-e-Naumania, Vol. No. 2, Page No. 278)

27. Imaamilla on enemmän ominaisuuksia kuin profeetoilla (Asool Kaafi, Vol. No. 1, Page No. 388)

28. Nykyinen Koraani on lyhennelty, alkuperäinen Koraani on Imaam Mehdilla. (Hazaar Tumhari Das Hamari, Page No. 553)

29. Abu Bakr ja 'Umar olivat suurempia tyranneja kuin Shaitaan. (Haq-ul-Yaqeen, Page No. 509)

30. Imaam Mehdi tulee rankaisemaan 'Aa'ishaa ruoskalla. (Hayat-ul-Quloob, Vol. No. 2, Page No. 901)

31. "Erilaisen uskontunnustuksen hyväksyminen". (Asool-e-Shariat Fee Aqaid-ul-Shia't, Page No. 423)

32. Piilottaa salaisuus ja itkeä imaamin teoille on jihaad. (Asool Kaafi, Vol. No. 2, Page No. 226)

33. Shaikhaan (Abu Bakr ja 'Umar) kieltäytyivät hyväksymästä 'Alin kokoamaa Koraania. (Fasal-ul-Khitab, Page No. 64)

34. Abu Bakr ja 'Umar ovat helvetin seitsemän oven joukossa. (Haq-ul-Yaqeen, Page No. 500)

35. 'Aa'ishah ja Hafsah olivat tekopyhiä ja epäuskovaisia. (Hayat-ul-Quloob, Vol. No. 2, Page No. 900)

36. "Muuntelemisen hyväksyminen on Kalima Tayyibah (hyvä sana)". (Shia Mazhab Haq Hai, Vol. No. 2, Page No. 57)

37. Neljätoista shii'ah-imaamia, Luomakunnan herrat sekä kaikkien profeettojen ja enkelien häpäiseminen. (Jila-ul-Ayoun, Vol. 2, Page No. 29)

38. Jumala söi Koraanin. (Min Kitab-ul-Burhan Fee Tafseer-ul-Quran, Page No. 38)

39. Imaam Mehdi tulee määräämään Shaikhaan (Abu Bakr ja 'Umar) kuolleiden vartaloiden kaivamisen haudasta, tekemään niistä elävät ja rankaisemaan niitä. (Haq-ul-Yaqeen, Page No. 371)

40. "'Aa'ishah oli munaafiqah". (Hayat-ul-Quloob, Page No. 867)

41. Avun pyytäminen 'Alilta ei ole shirkiä, vaan Pyhän Profeetan saws tapa". ( Hathi Kay Daant Khanay Kay Aur Dikhanay Kay Aur, Vol. No.2, Page No. 41)

42. Imaam Mehdi tulee tappamaan kaikki sunni-oppineet. (Haq-ul-Yaqeen, Page No.527)

43. Koraanin pää-kokoajat tulkitsivat, muuttivat, turmelivat ja vääristelivät Koraania (Al-Ehtijaj, Page No. 257)

44. Abu Bakr, Umar, 'Uthmaan ja Muawiyah ovat kuin epäjumalia, he ovat pahimmat kaikista Jumalan luomuksista. (Haq-ul-Yaqeen, Page No. 519)


45. 'Aa'ishaa syytettiin avoimesta haureudesta. (Qur'an Majeed by Maqbool Hussain Dehlevi, Page No. 840)

46. Kalma Tayyibah ilman Ali Wali ULLAH on väärä. (Shia Mazhab Haq Hai, Page No. 2)

47. Abu Bakr ja 'Umar olivat Shaitaanin seuraajia. (Quran Majeed by Maqbool Hussain Dehlevi, Page No. 674)

48. 'Aa'isha ei ollut amerikkalainen eikä eurooppalainen neito. (Haqeeqat-e-Fiqah Hanfia Dar Jawab Haqeeqat-e-Fiqah Jaffria, Page No. 64)

49. Kun Jumala tulee iloiseksi, Hän puhuu persiaksi, kun Hän tulee ärsyyntyneeksi, Hän puhuu arabiaksi. (Tareekh-ul-Islam, Page No. 163)

50. Koraanissa (Fahsha) viittaa Abu Bakriin, (Munkar) 'Umariin, ja (Baghi) 'Uthmaaniin. (Quran Majeed by Maqbool Hussain Dehlevi, Page No. 551)

"Allaah valehtelee usein ja tekee virheitä." (USOOL-E-KAAFI, page #328, yaqoob kulaini, vol 1).

"Me emme palvo sellaista Jumalaa, joka antaa vallan sellaisille heittiöille kuin Yazid, Mu'awiyyah ja 'Uthmaan." (Kashful Asraar - 107 - Khomeni..)

"Imaameilla on kaikki enkeleille, profeetoille ja lähettiläille annettu tieto." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.255)

"Imaamit tietävät milloin he kuolevat, eivätkä he kuole kuin omasta valinnastaan. " (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.258)

"Imaameilla on tieto kaikesta, mitä on tapahtunut menneisyydessä ja mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, ja mikään ei ole heiltä piilossa." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.260)

"Imaameilla on tieto kaikista paljastetuista kirjoista, riippumatta siitä millä kielellä ne paljastettiin. " (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.260)

"Kukaan ei koonnut Koraania täydellisesti, paitsi imaamit, ja he tietävät kaiken mitä se pitää sisällään " (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.227)


"Henkilö, joka sanoo että nykyinen Koraani on täydellinen, on valehtelija, sillä 'Ali kokosi täydellisen Koraanin" (Fasl-ul-khitaab fee tahreef kitaab rab-ul- arbab, page #4, Noori Tibri).

"Munaafiquun (sahaaba) ottivat erittäin paljon pois Koraanista." (Ihtijaj-e-tibri, page #382).

"Kun imaam Mehdi tulee, hän tuo mukanaan alkuperäisen Koraanin." (Ahsan-ul-maqaal, page #336, safdar Husain najfi).

"Imaameilla on profeettojen merkit." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.231)

"Kun imaamien aika tulee, he tulevat hallitsemaan Profeetta Dawuudin ja hänen dynastiansa laeilla. Näiden imaamien ei tarvitse pyytää todisteiden esittämistä ennen tuomionsa antamista." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.397)

"Milläkään kansalla ei ole yhtäkään totuutta, paitsi että se on saanut alkunsa imaameilta, ja kaikki mikä ei ole saanut alkuaan heistä on väärää." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.399)

"Kaikki maan päällä kuuluu imaameille." (Al- Kulaini. AL- KAAFI, p.407)

"Emmekä me usko siihen Allahiin tai Jumalan Profeettaan, jonka khaliifah on Abu Bakr." (Anwar-ul-nomania, page #278).

"Kaikki profeetat ovat kerjäläisiä 'Alin ovenkynnyksellä." (khalqat-e-norania, page #201, Talib Husain karpalwi).

"Shii'at sanovat 'Alin sanoneen.......”Minä olen ensimmäinen ja minä olen viimeinen. Minä olen ilmiselvä ja minä olen piilotettu, ja minä olen maan perijä.” (Rijaal Kashsi . 138. India Print.)

"Shii'at sanovat, että imaamit ovat Allahin kasvot" (Usul- e-Kaafi -83.)

Abu Bakr on kaafir ja se, joka rakastaa Abu Bakria on myös kaafir. (Faq-ul-yaqeen, page #690, Baqar majlisi).

Abu Bakr oli kaafir ja zindiiq (harhaoppinen). (Kashf-ul-asrar, page #69, khamini).

”En usko siihen Allahiin, joka antaa hallinnon 'Uthmaanille ja Mu'aawiyalle.”(Kashf-ul-asrar, page #107, Khamini).

Abu Bakr ja 'Umar olivat Saatanan kätyreitä. (Hulyat-ul-mateen, mulla baqar majlisi).

Khalid bin Walid ei ollut saif-ullah (Allahin miekka -hänelle annettu kunnianimi), vaan saif-us-shaitaan (Saatanan miekka). (Manazir-o-baghdad, page #100).


Kaikki profeetat tulevat heräämään henkiin ja aloittamaan jihaadin 'Alin johdolla. (Tafseer ayyashee, page #181).

Oikea Koraani on 'Alin kokoama ja se tulee Mehdin mukana. (Anwar-ul-nomania, page #360).

Kaikki profeetat ja enkelit ovat 12 imaamin orjia, paitsi Muhammed saws. (kaleed manaazra, page #35, barkat ali).

12 imaamia ovat profeettojen opettajia, paitsi Muhammedin saws. (Majmoa-e-majalis, page #29).

Kun imaam Mehdi tulee, hän tulee hirttämään Abu Bakrin ja 'Umarin Muhammedin saws haudalle. (Majma-ul-ma’arif, page #49)

Jos Jibriil ja Mika'iil olisivat rakastaneet Abu Bakria, hekin olisivat Helvetissä. (Ameer mukhtar, page #8, mirza basharat Husain).
Anas Bin Malik, Abu Huraira, Amr bin al-'Aas, M’aawia ja 'Aa'ishah olivat kakkien aikojen pahimmat ihmiset. (Makalmaat-e-husainia, page #59)


Mies voi mennä naimisiin miehen, äitinsä, siskonsa tai tyttärensäkin kanssa. (Firqa-ul-shiat, Abi Mohammad-ul-Hasan Bin Moosa).

Abu Bakr oli mushrik, 'Umar oli munaafiq ja 'Uthmaan oli kaafir. (Shia’an-e-ali aur inn kee shaan, page #54, ghulam husain najfi).

Kum imaam Mehdi tulee, hän tulee olemaan alasti, ja ensimmäinen ihminen, joka vannoo hänelle liittolaisuutta, on Muhammed saws. (Haq-ul-yaqeen, page #347, Baqar majlisi).

'Umar oli munaafiquunien johtaja.
Allahin Lähettiläs rukoili 'Umarin murhaa.
Päivä, jona persialainen epäuskovainen Lu'lu' murhasi 'Umarin, on vuoden onnekkain päivä.
'Aa'ishah ja Hafsah tekivät Allahin Lähettiläästä saws marttyyrin antamalla hänelle myrkkyä. (Hayat-ul-quloob, page #870, Baqar Majlisi).

Täten nämä kaksi munaafiqia (Abu Bakr ja 'Umar) sekä ne kaksi munaafiqaa ('Aa'ishah ja Hafsah) sopivat tekevänsä Allahin Lähettiläästä marttyyrin antamalla hänelle myrkkyä. (Hayat-ul-quloob, page #745, Baqar Majlisi)

"Vaikka Allaah ei ole luonut koiraa pahempaa olentoa, silti naasibi (sunni) on pahempi kuin koirakin." (Haqqul Yakeen (Persian) Vol 2, P. 516)

"On sisällytetty useaan tietolähteeseen että he (shii'ojen oletetut imamit) sanoivat: 'Vaikka jokainen enkeli, jonka Allaah swt on luonut, jokainen profeetta jonka Allaah on lähettänyt, ja jokainen todellinen marttyyri rukoilisivat Allahia swt vapauttamaan naasibin (sunnin) Helvetistä, Allaah ei ikinä vapauttaisi häntä.'" (Haqqul-Yaqeen, (Arabic), Vol. 2 P. 192)

Abu Hamza kertoi sanoneensa imaam Ja'far as-Saadiqille, että jotkut hänen seuralaisistaan keksivät asioita koskien niitä, jotka olivat heitä ennen. Silloin imaam Ja'far käski hänen lopettaa heistä puhumisen, sillä koko ihmiskunta, shii'oja lukuun ottamatta, on zinan lapsia. (Usool al-Kafi, vol.8)


Mullah Baqir kirjoittaa: ”Kun Mehdi ilmestyy, hän alkaa teloittaa sunni-oppineita ennen epäuskovaisten puoleen kääntymistä.”(Haqqul Yaqeen: 2:527)

Mullah Baqir lainaa Imam Zainul Abidiinin sanoja:
Eräs henkilö kysyi imaamilta Abu Bakrista ja 'Umarista.
Imaami vastasi: ”Minulle on kerrottu, että he olivat molemmat epäuskovaisia ja että ketkä tahansa, jotka ystävystyvät heidän kanssaan (ajattelemalla heidän olevan hyviä) ovat myös epäuskovaisia.” (Haqqul Yaqeen: 2:522)

Mullah Baqir kirjoittaa naasibeista (sunneista): Naasibi (joka pitää Abu Bakria ja 'Umaria parempina kuin 'Alia) on pahempi kuin zinan lapsi. On totta että Allaah ei ole luonut mitään koiria alhaisempaa ja halveksittavempaa. Mutta naasibi on vielä halveksittavampi Allahin silmissä, kuin koira. (Ibid: 2:516)Viimeinen muokkaaja, UmmuR pvm Sun Maa 15, 2009 10:28 am, muokattu 3 kertaa
Tor Maa 12, 2009 2:02 am
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Tuqiyah eli laskelmoitu petos, teeskentely, valheellisuus


Shii'at liittävät kaikki seuraavat lausunnot imaami Abu Abdullaahiin (Ja'far as-Sadiqiin):

"Yhdeksän kymmenystä uskonnosta on tuqiyah (teeskentelyä), täten joka ei teeskentele, hänellä ei ole uskontoa." (Al-Kafi vol.9 p.110)

"Joka peittää uskontonsa on pelastanut sen, ja joka tekee sen julkiseksi on tuhonnut sen."

"Uskovainen, joka ei tee tuqiyah on kuin vartalo ilman päätä." (Tafseer al-Askari)

"Ole heidän (ei-shii'ojen) kanssa, mutta vihaa heitä sisäisesti." (Al-Kafi vol.9 p.116)

Koskien jaetta, "Totisesti jaloin teistä Allahin silmissä on se, joka on jumalaapelkävin (atqaakum)" , shii'at liittävät seuraavan tulkinnan sanaan 'atqaakum': "Se tarkoittaa tuqiyan kautta tehtyjä tekojasi" (Al-I'tiqadat)

On mielenkiintoista verrata tätä laskelmoidun petoksen oppia Allahin sanoihin Koraanissa: "Totisesti ne, jotka piilottavat ihmisiltä selkeät todisteet ja johdatuksen sen jälkeen kun olemme tehneet ne selviksi ihmisille Kirjassa, heidät kiroaa Allaah ja kaikki, joilla on valta kirota." (2:159)

Sekä Profeetan saws sanat: "Kuka tahansa, jolta kysytään tietoa ja hän salaa sen, hänellä tulee olemaan tuliset suitset kaulansa ympärillä Tuomiopäivänä." (Abu Dawood, Tirmidhi)

Tor Maa 12, 2009 2:18 pm
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Usuul al-Kaafi -shii'ojen 'luotettavin' hadiith-kirja

Usuul al-Kaafi on shii'ojen oma hadiith-kirja, jossa on kerrontoja ja tradiitioita, jotka liitetään shii'ah-imaameihin, ahl-al-baitiin sekä Profeettaan saws. Al-Kaafi on luotettavin shii'ah-kirja, kuten 'luotettavat' shii'ah-oppineet ovat sanoneet ja julistaneet. Sen kirjoittaja on Thiqat al-Islam Muhamad Ibn Yaqoob AlKulayni ('erittäin luotettava' shii'ah-oppinut, kuoli 328 H). Jotkut shii'ah-oppineet uskoivat, että Usuul al-Kaafi esitettiin legendaariselle Imaam Qaemille (shii'ojen toinen nimitys imaam Mehdille), joka piti siitä ja sanoi: "Se riittää shii'oille" (al-Tharee'ah ela Tasaneef al-Shi'a: Agha Buzurg al-Tahraani; vol.17, p.245)

Shii'at pitävät al-Kaafia samassa asemassa kuin sunnit Sahiih al-Bukhaaria ja Sahiih Muslimia (jotka shii'at ovat hylänneet), ellei jopa korkeammassakin asemassa.

Ironisesti, huomaamme Mr. Mulla Baqir Majlisin sanovan stating al-Kaafin kommentaarissaan, nimeltään Mir'at al-'Uqul, että 9,485 kaikista 16,121 kerronnoista al-Kaafissa ovat epäluotettavia! Tästä voimme vetää kaksi johtopäätöstä: Joko Imaam Qaem teki virheen sanoessaan luotettavaksi kirjaa, jonka sisällöstä 60%:n huomattiin myöhemmin olevan epäluotettavaa; tai sitten Mr. Mulla Baqir Majlisi (luotetuimpia ja kunnioitetumpia shii'ah-oppineita kautta aikain) ei tiennyt, mistä hän puhuu.

Oli miten oli, tässä on joidenkin 'luotettavimpien' shii'ah-oppineiden sanoja Al-Kaafista:

[1] AlHur Al'amily sanoi "Neljän shii'ah-kirjan (Al-Kafi , AlIstibsaar , AlTahzeeb , Mun La YahDuruHu Alfaqeeh) kirjoittajat ovat todistaneet, että heidän kirjoissaan olevat hadiithit ovat sahiih, vaikaita, ja hyvin valittuja niistä juurista, joita kaikki shii'at seuraavat. Ja jos pidät näitä oppineita luotettavina, sinun on hyväksyttävä kaikki heidän sanansa ja kerrontansa." [Alwasa'el , volume 20 , page 104]

[2] Sharaf'Deen AbdulHussain Mosawy sanoi: "Al-Kafi, AlIsTibSaar, AlTahzeeb sekä Mun La YahduRuHu Alfaqeeh ovat *MutawaTirah*, ja niiden sisällön luotettavuudesta on yhtämielisyys. Al-Kaafi on niistä vanhin, mahtavin, parast sekä kaikkein tarkin." [The book of AlMuraja'aat , Muraj'ah number 110 ] ..... MutawaTirah = 100%sen tarkka, sillä monet kertojat kertoivat saman hadiithin.

[3] Muhammad Sadiq AlSaDr sanoi: "Vaikka shii'at ovat yhtä mieltä siitä, että kaikki neljä kirjaa (Al-Kafi , AlIsTibSaar , AlTahzeeb ja Mun La YahduRuHu Alfaqeeh) ovat hyväksyttyjä ja kaikki kerronnat niissä ovat sahiih, he eivät kutsuneet niitä nimellä 'Sahiih' niin kuin ahl as-sunnah tekivät." [The Book of shia "Kitab alshia" page 127 ]

[4] AlTabRassy sanoi: "Al-Kaafi neljän shii'ah-kirjan joukossa (AlTahzeeb , Al-Kafi , AlIsTibSar , mun la YahDuruhu Alfaqeeh) on kuin aurinko tähtien joukossa, ja joka katsoo oikeudenmukaisesti, hänen ei tarvitse kiinnittää huomiota kertojaketjuissa olevien miesten asemaan, ja jos katsot oikeudenmukaisesti, tunnet itsesi tyytyväiseksi ja varmaksi siitä, että kaikki niissä olevat hadiithit ovat vankkoja ja tarkkoja." [MusTaDrak AlWasa'el, volume 3 , page 532]

[5]
Al Khomeini sanoi: "Luuletko sen olevan tarpeeksi, että meidän uskonnollisen elämämme lait on tiivistetty al-Kaafiin, ja sitten se jätetään hyllyyn?" [Al-Hukumah Al-Islamiyyah page 72]


ESIMERKKEJÄ AL-KAAFIN SISÄLLÖSTÄ:

monta kohtaa on tullut jo mainituksi yllä olevassa viestissä, mutta tässä joitain lisää:

[7] "Tottelevaisuus 'Alia kohtaan on todellista nöyryyttä, ja tottelemattomuus häntä kohtaan on epäuskoa Allahiin" (Al-Kafi vol.10 p.54)

[8] "Joka asettaa toisen imaamin 'Alin rinnalle ja viivästyttää hänen kalifaattiaan (valitsemalla muita ennen häntä, tai muita kuin hänen jälkeläisiään), on mushrik" (Al-Kafi vol.10 p.55)

[12] Shii'at ovat lisänneen suurah al-Inshiraahiin valheellisen jakeen: "Ja olemme tehneet 'Alista sinun sukulaisesi avioliiton kautta" ( Al-Kafi p.289 )

[13] AlKileeni kertoi Jaabirin kysyneen Abu Ja`farilta: "Miksi `Ali ibn Abi Talibille annettiin nimitys Amir-ul-Mumineen?" AbuJa`far vastasi: "Allaah nimesi hänet niin ja paljasti kirjassaan: "Ja (muista) kun Herrasi otti Aatamin lapsista, heidän kupeistaan, heidän jälkeläisensä ja laittoi heidät todistamaan itselleen (sanoen) "Enkö Minä olekin teidän Herranne, Muhammed Minun Lähettilääni ja 'Ali Amiir al-Mu'miniin?"... (Al-Kafi vol.1 p.412)

KOMMENTTI: Me kaikki tiedämme, että "Muhammed Minun Lähettilääni ja 'Ali Amiir al-Mu'miniin" ei ole osa Koraanin jaetta [suurah al-A'raaf, 7:172], mutta aivan kuten luit, AlKileeni kertoi kirjassaan Al-Kaafi, että erehtymätön imaami -shii'ojen mukaan- (Abu Ja'far) sanoi, että Allaah paljasti tämän jakeen sanoilla "Muhammed Minun Lähettilääni ja 'Ali Amiir al-Mu'miniin"!!

[14] "Abu Baseer kertoi sanoneensa Imam Ja'farille, "Oi Abu Abdullaah (Imam Ja'far as-Sadiq),mikä on Mushaf Faatimah? Hän vastasi "Se on Koraani, joka sisältää kolme kertaa enemmän kuin teidän Koraaninne; silti, kautta Allahin, se ei sisällä yhtäkään kirjainta teidän Koraanistanne." (Al-Kafi vol.1 p.457)

[21] "Ali bin Ibraaheem kertoi isältään, joka kertoi al-Nufalilta, joka kertoi As-Sukuunilta, joka kertoi (Imam) Abu Abdullaahin sanoneen: Amiirul-Mu'mineen (Ali) [as] sanoi: (al-Luwaat ma doon ad-dubur, wad-dubur huwal-kufr) Sodomia (yhdyntä peräaukkoon/homoseksuaalisuus) on (mitä tahansa) muuta kuin dubur (anaaliseksi), sillä dubur (sanalla on monta merkitystä) tarkoittaa kufria (epäuskoa)." Al-Kafin kommentaattori kirjoitti: "Tästä on mahdollista ymmärtää, että sodomia miehen kanssa on sallittua." (Al-Kafi (fil Furoo'): Book of Marriage: Chapter of Sodomy, narration 3, vol.5, p.544


Tunnetuimmat shii'ojen tafsiir-kirjat:

Tunnetuimmat näistä ovat 1.Tafseer AlQumy, 2.Tafseer Al-Ayashi, 3.Tafseer AlBurhan, jonka on kirjoittanut Albahraani (hyvni tunnettu shii'ah-oppinut).

Seuraavassa muutamia lainauksia Tafseer Al-Ayashista ja Tafseer Al-Burhanista, sekä shii'ojen hadiith-sanakirjasta nimeltään Bihaar Al-Anwaar, jonka on kirjoittanut Mullah Muhamad baqir alMajlisi, jota he kutsuvat nimellä Shaikh al-Islaam.

[23] "al-Hussain bin Ali bin Yaqteen sanoi: "Kysyin Abul-Hassan sen luvallisuudesta, että mies harrastaa anaaliseksiä naisen kanssa, hän sanoi: 'Se on tehty sallituksi Allahin Kirjassa kun (profeetta) Luut sanoi (11:78): 'Tässä ovat tyttäreni, he ovat puhtaampia teille', ja hän tiesi, etteivät he olleet kiinnostuneita vaginasta." [Tafseer al-Ayyashi, vol.1, p.157; Bihaar al-Anwaar vol.21, p.98; Tafseer al-Burhaan vol.2, p.230]

[25] "On kerrottu, että [Imam] Abu Abdullah sanoi: 'Yksikään lapsi ei synny ilman, että tietty Saatana on hänen vierellään. Jos Allaah tietää että lapsi tulee olemaan meidän shii'astamme, Hän suojelee häntä siltä Saatanalta; ja jos hän ei tule olemaan meidän shii'astamme, Saatana tunkee sormensa hänen peräaukkoonsa, jolloin hänestä tulee catamite (?), ja jos se oli tyttö, niin hän laittaa sormensa hänen vaginaansa, jolloin hänestä tulee *****. Sen jälkeen Allaah tulee tuomaan esiin tai vahvistamaan mitä haluaa, sillä Hänellä on Tiedon kirja." (Tafseer al-Ayyashi, p. 218, Bihaar al-Anwaar, vol.2 p. 1319, Tafseer al-Burhaan, vol. 2, p. 300)

[26] "On kerrottu (imaam) Abu Abdullaahin sanoneen: "Tuomiopäivänä Ibliis tuodaan 70 kahleessa ja köydessä. Sitten ensimmäinen näkee Zufarin ('Umarin) 120 kahleessa, joten Ibliis sanoo: 'Kuka tuo on, jolle Allah tuplasi rangaistuksen, ja minä olin se, joka johti kaikki nämä ihmiset harhaan?' Vastaus kuuluu 'Tämä on Zufar ('Umar). Ibliis kysyy sitten 'Miksi juuri tämä rangaistus?' Vastaus kuuluu 'Johtuen hänen tekemästään vääryydestä 'Alia kohtaan.' Sitten Saatana-'Umar sanoo Saatana-Ibliisille 'Se olit sinä, joka määräsi minua tekemään niin', johon Ibliis vastaa 'Miksi olit tottelematon Herraasi kohtaan ja tottelit minua?'" (Tafseer al-Ayashi, p. 224 , Tafseer al- Burhan, vol. 3, p. 310, Bihaar al-Anwaar, vol. 8, p. 220 )

[28] Mulla Baqir kertoi (imaam) Ja`far Ibn Muhamad sanoneen: "Profeetta Muhammedilla saws oli tapanaan laittaa päänsä (tyttärensä) Faatiman rintojen väliin ennen nukkumaan menoaan." (Bihaar al-Anwar, vol. 43, p. 78)


[29] Again Mulla Baqir kertoo Ali Ibn Abi Talibin sanoneen että hän nukkui kerran Profeetta Muhammedin saws ja hänen vaimonsa 'Aa'ishan kanssa samassa sängyssä, saman peiton alla, sitten Profeetta saws heräsi rukoilemaan ja jätti heidät ('Alin ja 'Aa'ishan) yhdessä samaan sänkyyn ja saman peiton alle." (Bihaar al-Anwar vol. 40, p. 2)Viimeinen muokkaaja, UmmuR pvm Sun Maa 15, 2009 10:29 am, muokattu 4 kertaa
Tor Maa 12, 2009 3:49 pm
UmmuR
Vieras

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
"Du'aa sanamay-quraish"

("Kahden Quraishin epäjumalan du'aa" - shii'ojen Ashura-päivänä resitoima du'a, jossa kirotaan mm. Abu Bakria ja 'Umaria. Otettu shii'ojen omalta keskustelupalstalta. En halua kirjoittaa tästä du'aasta kirjaintakaan, joten saa jäädä englanniksi.)

Seuraavat shii'ah-oppineet ovat hyväksyneet tämän du'aan julkaisemisen:

1) Ayatallah al-Udhma Muhsin al-Hakeem .

2) Ayatallah al-Udhma Abul-Qasim al-Khoi .

3) Ayatallah al-Udhma Roohullah al-Khomeini .

4) Ayatallah al-Udhma Mahmood al-Husaini .

5) Ayatallah al-Udhma Muhammad Kadhim Shri'atmadari .

6) Suuri oppinut 'Ali Taqi at-Taqwa


One of the famous Du'aa on cursing is known as Du'aa Sanamay Quraish. Ibn Abbas narrated:

Ali as.gif used to recite the Du'aa of Sanamay Quraish in the Qunut of his prayers and said: "He who recites this Du'aa is (in terms of reward) like a marksman who have shot 1000 arrows in the battle of Badr and Uhud beside the Prophet (pbuh&HF)."

- Mustadrak al-Wasa'il, v4, p405, Hadith #5021
- Bihar al-Anwar, v82/85, p260, Hadith #5

What follows is the full text of the Du'aa of Sanamay Quraish narrated by Ibn Abbas. He said Imam Ali as.gif used to recite the following words in the Qunut of his prayers:

"O Allah! Send blessings to Muhammad and the family of Muhammad and curse the two idols of Quraish who are their two Jibts, their two transgressors (Taghut) [Imam al-Baqir sanoi, koskien Koraanin jaetta, jossa Allaah mainitsee sanat jibt ja taaghuut (4:51): "Jibt ja Taaguhut' tarkoittaa Abu Bakria ja 'Umaria." Tafsir al-Ayyashi, v1, p246, under verse 4:51-52; Basa'ir al-Darajat, p34, Hadith #3; Bihar al-Anwar, v23, p289, Hadith # 17], and their two liars, and also (curse) their two daughters. Indeed, those two disobeyed Your command, denied Your revelation, were ungrateful to Your bounty, opposed Your Apostle (pbuh&HF), overturned Your religion, altered the meaning of Quran, loved Your enemies, rejected Your blessings, banned Your regulations, canceled Your commandments, disbelieved in Your signs, were hostile to Your friends, were friendly to Your enemies, destroyed Your lands, and corrupted Your servants.

O Allah! Curse those two, their followers, the believers in their authority, their friends, and their lovers. Indeed, those two destroyed the house of the Prophet (pbuh&HF), broke its door, violated its roof, devastated what was in it, eradicated its people, removed its helpers, killed its babies, evacuated the Prophet's pulpit from his executor and the inheritor of his knowledge, rejected his leadership, and became polytheists to their Lord. Thus so great are their sins. (O Allah!) Place them forever in the Hell, (about which You said:) 'And what will explain to thee what Hell-Fire is? Naught doth it permit to endure, and naught doth it leave alone! (74:27-28)'

O Allah! Curse them to the number of: every evil deed that they brought about, every truth that they hid, every ascent that they did on the pulpit, every believer that they put to jail, every hypocrite that they backed up, every patron that harassed, every outcast one that they sheltered, every truthful one that they exiled, every disbeliever that they helped, every leader that they overpowered, every obligatory act that they changed, every clue that they denied, every evil that they left behind, every blood that they shed, every goodness that they replaced (with an alternative), every disbelief that they erected, every inheritance that they denied, every Fa'i (spoils without war) that they cut, every illegitimate money that they consumed, every Khums that they made permissible (to consume), every falsehood that they founded, and the oppression that they spread, every hypocrisy that they hid, every fraud that they concealed, every darkness that they stretched, every promise that they did not keep, every treason that they committed on the trusts, every covenant that they broke, every Halaal that they forbade, every Haraam that made lawful, every stomach that they ruptured, every fetus that they caused to be miscarried, every rib that they crushed, every transfer document that they tore apart, every gathering that they dispersed, every honorable one that they disgraced, every low one that they strengthened, every right that they deprived, every lie that they spread, and every command that they reversed.

O Allah! Curse them for any sign that they altered, for any obligation that they abandoned, for any Sunna that they changed, for any custom that they prevented, for any commandment that they suspended, for any pledge that they broke, for any legal argument/action that they dismissed, for any evidence that they denied, for any trick that they produced, for any betrayal that they brought forth, for any barrier that they raised, for any movement that they urged, for any fallacy that they imposed, for any testimony that they withheld, and for any will that they threw away.

O Allah! Curse those two in the most concealed secret and in the most manifest openness, the curse that is abundant, everlasting, persistent, uninterrupted, and inexhaustible in number, and (also) curse their supporters, their helpers, their lovers, and those who believe in their authority and submit to them, and those who incline towards them, those who promote/raise their claims, those who imitate their sayings, and those who acknowledge their leadership. (Then say four times:) O Allah! Punish them with the punishment that the People of Fire seek refuge from it. Amen O the Lord of the worlds.

- al-Misbah, Ibrahim al-kaf'ami, p552
- Balad al-Amin Wa Jannat al-Aman
- Ihqaq al-Haqq, Nurullah al-Tustari, v1, p338
- Bihar al-Anwar, v82/85, p260, Hadith #5

Tor Maa 12, 2009 3:50 pm
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea