Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Valitse ystäväsi tarkoin, sillä olet ystäväsi uskonnossa

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Valitse ystäväsi tarkoin, sillä olet ystäväsi uskonnossa
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä Valitse ystäväsi tarkoin, sillä olet ystäväsi uskonnossa Vastaa lainaamalla viestiä


Valitse tarkoin ystäväsi, sillä olet ystäväsi uskonnossa

Vaikka monet puhuvat salaf-periaatteista, puhuvat tämän maailman asioista "Fiqh ul-Waaqin" nimellä ja saavat paljon kannattajia ja vetävät kuulijoita, niin vaikka he voivat piilottaa paljonkin siitä mitä heissä on, he eivät kuitenkaan kykene piilottamaan heidän liittolaisuuttaan heihin, joiden kanssa he ystävystyvät osoittaen heille rakkautta ja lojaaliutta.

Ja tässä on Hurskaiden Edeltäjien (Salaafus-Saaleh) perintö, joka on unohtunut tai osoitettu piittaamattomuutta tai työnnetty sivuun, jota ajan murji'at masinoivat, yrittäen hyväksyttää ja puolustella Profeettojen pilkkaajia, 'Uthmaan ibn 'Affaanin ja Sahaabah'n pilkkaajia ja muita koska yrittävät muuttaa Islamia piilotetuilla agendoilla. Tämä aiheuttaa hämmennystä, koska voidaan nähdä joidenkin lojaaliuden olevan uskonnossa innovoivien suuntaan, puolustaen heitä, promotoiden heidän kirjallisuuttaan, doktriinejaan ja niin edelleen, etsien tekosyitä heidän puolustuksekseen, eivätkä tuomitse heitä asioissa, jotka harhautuvat Hurskaiden Esi-isien (Salaafus-Saaleh) tieltä, johdutetun vielä enemmän harhaan ja hämmenykseen.

Ja tämä on Hurskaiden Edeltäjien Manhajista:

Jamaal ibn Fareehan al-Harithi kertoi seuraavaa kirjassaan Lumm ad-Durr al-Manthuur kappaleessa "Salaf tuomitsee henkilön tämän ystävien perusteella" (Tarkastanut Saaleh al-Fawzaan).

Abu Qilaabah sanoi:

"Allah olkoon suosiollinen runoilijalle, joka sanoi: "Alkää kysykö kenestäkään, vaan kysykää hänen ystävistään, sillä jokainen hakee johdatusta ystävältään.". Tämä runoilija on Adi ibn Zair, josta al-Asma'i sanoi: "En ole koskaan nähnyt runoutta, joka muistuttaa Sunnah'a enemmän kuin Adi ibn Zaidin tämä sanonta." (al-Ibaanah, 2/439)

Abu Hurairah (rd) kertoi Allahin Lähettilään sanoneen:

"Henkilö on ystävänsä uskonnossa, joten katsokoon kukin teistä, kenen kanssa ystävystyy." Luokittelu: Sahiih, Silsilah as-Sahiihah, 927.

Ibn Mas'ud (rd) sanoi:

"Totisesti henkilö kävelee sen rinnalla ja ystävystyy sen kanssa, jota rakastaa ja joka on kuin hän". (al-Ibaanah 2/476)

Abu ad-Dardaa (rd) sanoi:

"On fiqhistä (henkilön ymmärryksestä), että hän valitsee he, joiden kanssa kulkee, joiden luona vierailee ja joiden kanssa istuu" (al-Ibaanah 2/477)

Yahya ibn Kathiir sanoi:

"Sulaiman ibn Dawoud (AS) sanoi: Älä tuomitse ketään ennenkuin näet, kenen kanssa hän ystävystyy" (al-Ibaanah 2/464)

Musa ibn Uqbah as-Suri lähestyi Baghdaadia ja tästä mainittiin Imaam Ahmadille (ibn Hanbal). Joten sanottiin: "Katsokaa, kenen asuntoon hänen menee ja kenen kanssa asuu ja saa asuinsijan". (al-Ibaanah 2/480)

Imaam al-Awza'i sanoi:

"Kuka tahansa voi piilottaa innovaationsa (uskonnossa) meiltä, mutta hän ei kykene piilottamaan ystäviään meiltä". (al-Ibaanah 2/476)

al-Amash sanoi:

"He (salafit) eivät kysyneet kenestäkään enempää sen jälkeen, kun kysyivät kolme asiaa:

1. Kenen kanssa hän kävelee (on ystävänä)
2. Kenen luona käy (vierailee) ja
3. Keiden seuraan hän liittyy ihmisten seurassa."

'Abdullah ibn Mas'uud (rd) sanoi:

"Tee päätelmiä henkilöstä hänen ystävänsä perusteella".

Muhammad ibn 'Ubaid al-Ghulabi sanoi:

"Halujen ihmiset (Ahl ul-Ahwaa) piilottavat kaiken paitsi lähimmät ystävyyssuhteensa ja seuralaisensa". (al-Ibaanah 2/482)

Mu'adh ibn Mu'adh sanoi Yahya ibn Sa'idille:

"Oi Abu Sa'id! Henkilö voi piilottaa näkemyksensä meiltä, mutta hän ei kykene piilottamaan sitä pojaltaan, ystävältään tai siltä jonka seurassa istuu".

Ibn Awn sanoi:

"He, jotka istuvat innovaation ihmisten kanssa ovat ankarampia meille kuin innovaation ihmiset itse". (al-Ibaanah 2/273)

Yahyaa ibn Sa'id al-Qattaan sanoi:

"Kun Sufyaan ath-Thawri saapui Basrah'aan hän tutkaili ar-Rabi ibn Subaihin asiaa ja ihmisten arviota hänestä. Hän kysyi heiltä: "Mikä on hänen koulukuntansa?" Hänelle vastattiin: "Hänen koulukuntansa on Sunnah." Sitten Sufyaan ath-Thawri kysyi: "Keitä ovat hänen ystävänsä?" He vastasivat: "Qadriyyah't". Niinpä Sufyaan vastasi: "Siinä tapauksessa hän on qadari".

Tämä osoittaa, että seuraajan manhajista todistaa sen manhaj, jota seurataan.

Tämän luettuaan Ibn Battah sanoi:

"Allah olkoon armollinen Sufyaan ath-Thawrille. Hän on puhunut viisaudella ja hän puhui totta. Hän puhui tiedolla ja tämä on sovussa Kirjan ja Sunnah'n kanssa ja sen, mitä viisaus vaatii ja mitä syvän näkemyksen ihmiset tietävät. Allah Ylistetty sanoi:

Te, jotka uskotte! Älkää ottako Bitaanah (neuvonantajia, mielipiteen antajia, auttajia, ystäviä jne.) paitsi teidän keskuudestanne (uskontonne ulkopuolelta tai muista kuin Oikeaa Tietä seuraavista) sillä he eivät herkeä tekemästä parastaan teitä pilataksenne. He tahtovat vahingoittaa teitä vakavasti. (al-Imraan, 118)"[/i]

Ibn Kathiirin mukaan "Bitaanah" tarkoittaa myös muiden uskontojen seuraajia.

Ibn Kathiir sanoi tästä jakeesta:

"Allah kieltää uskovia palvelijoitaan ottamasta tekopyhiä liittolaisikseen, jotta tekopyhillä ei olisi tilaisuutta paljastaa uskovien salaisuuksia ja suunnitelmia uskovien vihollisille. Tekopyhät tekeävät kaikkensa hämmentääkseen, vastustaakseen ja vahingoittaakseen tekopyhiä kaikin mahdollisin tavoin käyttäen mitä tahansa vilpillisiä ja pahoja saatavillaan olevia keinoja. He toivovat kaikkein pahinta ja vaikeimpia tilanteita uskoville.

al-Bukhaari ja an-Nasa'i tallensivat Abu Sa'idin kertoneen Allahin Lähettilään (S) sanoneen:

"Allah ei ole lähettänyt ketään Profeettaa eikä sijaista [khalifah] ilman etteikö ollut kahdenlaisia liittolaisia: Toinen kutsuen oikeamielisyyteen ja neuvomaan siihen ja toisen kehottamaan pahuuteen ja neuvomaan siihen. Ainoastaan he, joille Allah antaa suojaa ovat suojassa."

Ibn Abi Hatim kertoi Ibn Abu ad-Dahqanahin sanoneen:

"Umar ibn al-Khattaabille kerrottiin: 'Täällä on mies Hirahsta ('Iraaqista, jotka olivat kristittyjä), jolla on käärö. Miksi et osoita häntä kirjurin tehtävään?" 'Umar vastasi: "Silloin ottaisin neuvonantajia epäuskovien joukosta."

Tämä Ayah ja tarina 'Umarista todistaa, että muslimien ei ole sallittua ottaa Ahlud-Dhimmaaa kirjureiksi asioissa, jotka vaikuttavat muslimien asioihin ja paljastaa salaisuuksia, sillä he voivat viedä nämä salaisuudet taisteleville epäuskoville. Tämän takia Allah sanoi:

{...Sillä he eivät herkeä tekemästä parhaimpaansa teidän pilaamiseksenne. He tahtovat vahingoittaa teitä vakavasti.}

Sitten Allah sanoi seuraavaksi:

{Viha on ilmennyt heidän suistaan, mutta mitä heidän sydämensä kätkevät on paljon pahempaa...}

Tarkoittaen, että vihamielisyys on heidän kasvoillaan ja siinä mitä he sanovat, kuten heidän vihansa Islamia kohtaan ja sen ihmisiä kohtaan sydämessään.

Ja koska tosiasia on ilmeistä jokaiselle, jolla on ymmärrystä, siksi Allah sanoi:

{Totisesti olemme tehneet selväksi teille jakeet, jotta ymmärtäisitte}.

(Kommentti: Subhaan Allah, jopa Ibn Kathir sanoi, että tämä asia (tekopyhien ja muiden uskontojen ottamisesta ystäviksi ja liittolaisiksi) on selvä asia jokaiselle. Ja nyt subhaan Allah meillä on aivan epäselvää jo koko asia! Allahu musta'an! -Tekijä.)

Seuraavaksi Allah sanoo:

{Te rakastatte heitä, mutta he eivät rakasta teitä}

Tarkoittaen, "Uskovat, te pidätte tekopyhistä, koska pidätte heitä uskovina, koska he teeskentelevät sellaisia, mutta he eivät pidä julkisesti eikä salassa".

(Kommentti: "Eivät pidä julkisesti eivätkä salassa...Sopii kuvaan)

Lisäksi jakeesta, jossa Allah sanoo:

Oi te, jotka uskotte! Älkää ottako juutalaisia ja kristittyjä auttajiksenne ja suojelijoiksenne...} (an-Nisa' 144)

Ibn Kathiir sanoo:

"Allah kieltää uskovia palvelijoitaan ottamasta epäuskovia ystäviksi uskovien sijasta. Tähän sisältyy olemalla ystävä ja liittolainen epäuskoville, neuvoen heitä, ollen läheisiä heidän kanssaan ja osoittaen uskovien salaisuuksia heille.

Toisessa jakeessa Allah sanoo:

{Älköön uskovat ottako epäuskovia ystäviksi uskovien sijasta, sillä kuka tahansa tekee niin, ei tule koskaan saamaan Allahin apua millään tavalla...}"

Lainaus Ibn Kathiirilta päättyy.

Abu Dawud asSijistaani sanoi:

"Sanoin Abu 'Abdullah Ahmad ibn Hanbalille: "Näin miehen Ahlus-Sunnah'sta Ahlul-Bid'ah'n miehen kanssa. Pitäisikö minun lakata puhumasta hänelle?" Ibn Hanbal vastasi: "Ei, vaan kerro että mies jonka näit hänen kanssaan on innovaation henkilö, joten jos hän jättää hänet, voit puhua hänelle. Muussa tapauksessa kohtele häntä kuten Ibn Mas'uud sanoi:

'Ihminen on kuten hänen ystävänsä'"
. (Tabaqaat ul-Hanaabilah 1/160)

'Utbah al-Ghulaam sanoi:

"Joka ei ole meidän kanssamme, vastustaa meitä". (al-Ibaanah 2/437)

Kun on ymmärtänyt Hurskaiden Edeltäjien tien ylläolevista athaareista (hadiitheista) ja päättänyt olla ja pysyä Hurskaiden Edeltäjien seuraajana, osoittaen lojaaliutta ja omistautumista Hurskaille Edeltäjille, todellisille sellaisille, joiden 'aqiidah ja manhaj on heiltä, jotka ylläpitävät sitä ja puolustavat sitä ja kohottavat korkealle, vaikka innovaattorit ja heidän liittolaisensa yrittävät tuhota sen, niin silloin on saavuttanut paljon hyvää ja erkaannuttanut itsensä niiden tieltä, jotka harhautuvat Suoralta Tieltä, eikä tule puremaan käsiään Tuomion Päivänä, toivoen seuranneensa Lähettilästä (S) mieluummin kuin innovaation tietä ja partisaanien ja heidän seuraajiensa tietä.

Koonnut ja kääntänyt 'Abdullah Rintala, Rajab 11, 1436/Huhtikuun 30. 2014

Lähteet: Principles of Salafiyyah (Salafi Publications 2001) + Tafsir Ibn Kathir

***

Tor Huh 30, 2015 5:33 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea