Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
al-Holin suomalaiset eivät ole turvallisuusuhka

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
al-Holin suomalaiset eivät ole turvallisuusuhka
Kirjoittaja Viesti
Abdullah RintalaLiittynyt: 05 Kes 2010
Viestejä: 476

Lähetä al-Holin suomalaiset eivät ole turvallisuusuhka Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää varmaan lopultakin sanoa jotain näistä al-Hawl (al-Hol) -leirillä olleista suomalaisista, koska saatan tällä hetkellä olla ainoa julkinen kommentoija, joka koskaan on ollut missään tekemisissä kenenkään Syyriaan lähteneen kanssa, etenkin sinne sotkuun lähteneiden miesten kanssa. Sinne lähteneitä naisia en ole tuntenut henkilökohtaisesti, vaikka he olisivatkin olleet jonkun puolisoita ja selvitteleminen eri lehtiartikkeleiden, ajankohtaisohjelmien ja näitä naisia koskaan tunteneiden toisten naisten kanssa on ollut melkoista palapelin sovittelua.

Vuonna 2013 kuolleen "Namibian Muhammedin" puolison yhteinen lapsi saapui Suomeen yhdessä lesken toisen avioliiton lapsen kanssa jo joulukuussa ja olen iloinen siitä, että vielä jonain päivänä voin ehkä henkilökohtaisesti kertoa hänelle, miten hieno mies hänen isänsä oli.

Tänään sunnuntaina Suomeen saapuu Turkin kautta kolme muuta perhettä, jotka ovat onnistuneet pääsemään Turkin Suomen konsulaattiin, josta käsin nouto Suomeen on järjestetty.

Perussuomalaiset -puolueen jäseniä on ulkoasiainvaliokunnassa, ihan johtoa myöten olleena tietoisia operaatiosta Suomeen jo eilen lauantaina, mutta silti he yrittävät kääntää asian kuin se olisi ollut hallituksen oppositiolta salaama operaatio. Tätä laulua kuulemme vielä pitkään, kuten tiedämme, faktoilla ei ole mitään merkitystä enää, ei edes "maailman onnellisimman" ja "koulutetuimman" kansan kansanedustajilla, ei ainakaan mikäli kyse on Perussuomalaisten ja Kokoomuksen välihuutelijapellekansanedustajista.

Lehdet ja viranomaiset -viranomaisista etenkin tuo Suomen eduskuntaa otteessan pitävä suojelupoliisimafia- pyrkivät mielellään maalaamaan al-Holin leirillä olevista "turvallisuusuhkaa" Suomelle.

Olen eri mieltä.

Mielenkiintoisinta on, että Israelin kaksoiskansalaiset, jotka käytännössä viettävät asepalveluksensa rikkomalla gazalaisten ihmisoikeuksia, eivät kuitenkaan Suomeen palattuaan ole turvallisuusuhka, vaikka Suomen valtiota ja mediaa kovasti Israel-vastaiseksi mielletään.

Kyse ei ole siitä, että haluaisin Suomeen turvallisuusuhkaa tai "pitämään yllä "jihadistista" verkosta entiseen malliin, vaan koska olen itse ollut tekemisissä heidän kanssaan suoraan tai välillisesti, seurannut heidän somekäyttäytymistään vuoden 2013 paikkeilla tai saanut tarvittaessa siitä ensikäden tietoa, jututtanut heitä tunteneita tai päätellyt ajankohtaisohjelmista.

Heidän kanssaan ei ole ollut tekemisissä suojelupoliisi, "terrorismintutkija" -pellet, somessa kiihkoilevat maahanmuuttajat, Seida Sohrabi, Anter Yasa tai tviittailevat Kokoomuksen pellet.
Itse asiassa suojelupoliisi on jopa mahdollistanut -ja täten edesauttanut- heidän lähtöään konfliktialueille, koska "siten pääsemme eroon Suomea uhkaavasta radikaalista aineksesta", kuten heidän silloinen tutkijansa Leena Malkki ihan Yle:ssä sanoi.

Ajatelkaa, miten turhaan Hunderra Assefa, NuMu:t ja muut juoksevat pää kolmantena jalkana "radikalisoitumisen" ehkäisemisessä tai "de-radikalisaatiossa" eri seminaareissa ja ajatushautumoissa, kun kaikki on vain sisäministeriön järjestämää kulissia aikaavieväksi kiusanteoksi muslimeille.

Suomesta Syyrian konfliktialueille lähteneitä naisia pyritään mustamaalaamaan erilaisten aihetodisteiden kautta, jossa al-Holin leirillä olevista muissa videoissa joku, yleensä ranskaa puhuva, nainen vannoo "kostoa kuffareille" ja "Isisin palaavan vielä" ja blaablaa.

Heitäkin on, mutta on suosittua väittää että muslimit valehtevat saadakseen turvapaikan. Mitähän sitten valehtelevat ne muunmaalaiset mustakaavut, jotka julkisesti kameroille etusormi tanassa vannovat "kostoa länkkäreille" ja "Isisin paluuta?"

Niin paljon kuin tätä asiaa olen edellä mainituin lähtein ja perustein analysoinut, olen tullut siihen tulokseen, että turvallisuusuhkaa ei ollut edes silloin kun nämä leiriläiset vielä olivat Suomessa. Ja julkisesta tämän hetken materiaalista ja näitä naisia tuntevien kanssa vertailun perusteella he eivät ole turvallisuusuhka edelleenkään.

Se, että he julkisuudessa ovat varovaisia sanoissaan tai "eivät tuomitse Isisiä" ei vielä pidä käsitellä merkkinä turvallisuusuhasta.

Länsimaisella (t)errorismintutkinnalla on yleisenä whitespleinaavana tapana ajatella, että ns. jihadistit ja länkkärimaista lähteneet "terroristit" eivät kykenisi minkäänlaiseen harkintaan länsimaissa ja kotimaissaan.

Suomesta lähteneillä miehillä ei ollut alkuunkaan joko uskonnollisten todisteiden pohjalta tai hatarasti niihin perustuen minkäänlaista aikomusta tai halua toteuttaa Suomeen kohdistuvaa jihadistista operaatiota. Heillä ei ollut edes teoreettisesti eriteltyä näkemystä -väljästi tai uskonnollisesti perusteltua- että Suomen tulisi olla jihadististi tai terroristisesti oikeutettu hyökkäyskohde.
Ja mitä olen tätä julkista kamaa läpikäynyt ja jututtanut muita, ei ole syytä olettaa myöskään naisten olevan tälläkään hetkellä uhka Suomelle. Tässä mielessä uskon sen, mitä he tiedotusvälineille ovat itse tilanteestaan ja oleilustaan Syyriassa kertoneet.

Mitään tietoa siitä, että he Syyriassa ollessaan olisivat epäiltyinä terroristisista tai ihmisoikeudellisista rikoksista, ei minulla itselläni ole.

Suomen oikeusviranomaisilla tuntuu olevan matala kynnys löytää ensin syyllinen ja sitten keksiä heille jostain rikos. Suojelupoliisin mafioso Antti Pelttari jo ehtikin kolme vuotta sitten haukkua Suomen oikeusjärjestelmää "puutteelliseksi", kun siinä ei saada "terrorismirikoksista" ketään tuomituksi, vaikka KRP ja Supo niitä miten keksisi ajantasaisen lainsäädännön ulkopuolelta.

Terrori-iskun toteuttamiseksi ei tarvita oleilua tai koulutusta Islamilaisen Valtion kalifaatissa. Myönnän edelleen, että Suomen muslimiyhteisö -sen suomea pääkielenään käyttävät, yleensä eritaustaiset käännynnäisryhmät yhdessä "uskonnollistuneiden" syntymämuslimien kanssa- sisältää riskielementtejä ja olosuhteita, jotka ilmapiirinä "madaltaa" yksilötason jihadistista terrorioperaatiota omassa oleskelumaassa.

Liian vähän puhutaan siitä, että tällä hetkellä Suomi ei ole Jihadin sääntöjen mukaan perusteltu kohdemaa, vaan jihadistisen operaation säädösten mukaan Suomi on aika paljon vähentynyt sellaisena. Perussuomalaisten äänestys- tai kannatusprosentti on vielä heikko perusteltu syy kokonaisuuteen katsoen, vaikka heidän lausumat tuntuvatkin "triggeröiviltä".

Klassisessa mielessä Suomi on edelleen epäuskon maa, jos ajatellaan Suomen valloittamista Islamille, mutta muslimeilla ei ole todennäköisesti vielä pitkään aikaan mahdollisuuksia tällaisen klassisen Islamilaisen valloittamisen toteuttamiseksi. Todennäköisesti tulevaisuudessakaan olosuhteet eivät ole edes sellaiseen optimaalisia, kun suomalaiset repivät toisiaan poliittisessa erimielisyydessä koko ajan vain enenevän raaistuvasti. Ja mitä kukaan savuavilla raunioilla tekee?

Ilmapiiri yhdistettynä muuhun turhautumiseen terroriuhan toteuttamiseksi on varmasti olemassa, joskin nämä "jihadistiset hotspotit" ovat kyllä hajaantuneet, eikä heidän voi sanoa enää kuuluvan esim. Helsingin Muslimeihin edes väljästi.

Ilmapiiri itsessään ei ole väkivaltaa sisältävällä materiaalilla tai väkivallan aikeilla brassaileva, vaan koostuu yleisesti tulokulmalla muslimien ahdinkoon eri maissa, mahdollisiin salaliittoteorioihin, käsittelytavalla tapahtuviin asioihin jne.

Ilmapiiristä on oikeastaan kyse näiden al-Holissa olevien suomalaisten naistenkin kohdalla.
He ovat tosin lähteneet jo ennen Islamilaisen Valtion perustamista ja vaikka jotkut olisvatkin lähteneet sinne kesäkuussa 2014, tilanne oli kuitenkin ratkaisevasti Kalifaatissa toistaiseksi erilainen.
Usein tosin toivotaan, että suomalaiset "Isis-vaimot" katuisivat ja tuomitsisivat järjestön sen perusteella, että se orjuutti jesidejä ja jakoi shariallisia kuolemantuomioita itse kullekin, mutta tosiasiassa nämäkään näkemykset eivät vielä tee näistä naisista tai muistakaan turvallisuusuhkaa.

Pelkästään tämän hetken Suomessa "demokratiaan ja ihmisten vapauteen" uskovat suomalaiset tuntuvat tahtovan kuolemantuomioita mitä joutavimmista asioista, pelkästään jo poliittisista näkemyksistä; tappouhkauksia voi saada jo siitä, että uskoo ihmisoikeuksiin. Ja näitä "saunan taakke"-kehotuksia ei edes pidetä turvallisuusuhkana sisäpoliittisessa mielessä.

Syyriaan lähtemisen ilmapiiri Suomessa sisälsi myös vähemmän valoisamman piirteen. Lähtö omasta tahdosta, kenenkään suostuttelematta oli sikäli oikeutettua, että vuonna 2013 eikä oikein vielä senkään jälkeen ollut mahdollista ennustaa, mihin suuntaan asiat kääntyvät. Syyrialaisia sunneja tapettiin varsin raa'asti, naisia ja tyttäriä raiskattiin, lapsia kidutettiin sähkötyökoneilla vanhempia pakotettaessa katsomaan ennen kuin koko perhe oli tapettu. Ja kyllähän me tiedämme, ketkä ja mitä uskonnollista, s-kirjaimella alkavaa "suuntausta" he edustivat. Koska sen suuntauksen sanominen aiheuttaa törkeää kansanryhmää vastaan kiihottumista etenkin terrorismintutkijoiden keskuudessa, on parempi jättää se mainitsematta, etteivät Juha Saarinen ja Christian Jokinen tätä mainitsematonta kansanryhmää vastaan törkeästi kiihotu.

Toisaalta, mitä pidän näiden naisten kohdalla mahdollisena, on ollut lähteä Syyriaan ei-taistelevista syistä, joskaan motiivien hakeminen ei ole kiinnostavaa vaikka se monia kiinnostaakin ja vaikka he siihen muodollisesti vastaisivatkin. Ratkaisevinta kaikesta on ollut näiden kyseisten musliminaisten oma, toisista musliminaisista koostuva ystäväpiiri, jossa on ollut ymmärrettävästi heikko tilannetaju yhdistettynä suuriin kuvitelmiin "oman uskonnon mukaisesta" elämästä -ja synkeimpänä yhteisöpaine, jossa ei olla uskallettu sanoa "ei."

On selvää, että millään tavalla sharialla johdetut, jihad-keskeiset valtiomallit eivät kestä ikuisesti, eivätkä nykyään kovinkaan pitkään, kun jo pelkästään Venäjän ja USA:n omat "maailmanrauhat" jo tuovat dronensa ja muut synnytyssairaaloita varsinaisten terroristien ohi tuhovat pomminsa "suojelemaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa uhkaavilta" järjestöiltä, koska selväähän oli että Isis minä hetkenä hyvänsä pyyhkäisisi tuosta Turkin ja Euroopan itäosien yli EU-maihin ja kohta jo olisivatkin kaikki Seidaa ja Anteria myöten montun reunalla valitsemassa henkensä ja islamin välillä.

Mutta kuten todettu, oli vaikea nähdä pimeyttä pimeän tunnelin päässä. Vaikea oli nähdä myös sitä, mihin suuntaan maailma kääntyy, kun putinistit shiiojen tuella ihan Suomea myöten keksivät valeuutisia ja muunneltuja totuuksia Syyrian tilanteesta, joilla aleviitit ja shiiat peittelivät omia veritekojaan muulta maailmalta.

Hieman on kyllä helpottanut, että syyrialaisten omilla kameroilla kuvaamat dokumentit ovat voittaneet kansainvälisiä palkintoja ja aihetta käsitellyt syyrialaisdokumentti voitti jopa YLE:n dokumenttien yleisöäänestyksen.

Muslimiyhteisöissä on häpeällisenä ominaisuutena, etenkin kun se vahingollista muslimeille, yhteisöpaine yksilöllisyyden kustannuksella. Tästä on selvästi kyse myöskin jihad-orientoituneissa piireissä. Mutta tässä Suomen "Isis-naisten" piirissä on kyse ollut pikemmin aivopesusta hieman ihmiskaupan lumelupausten malliin. Kyse on ollut henkilö(i)stä, jo(t)ka uutteralla propagoinnilla ja häpäisevällä tekaistulla auktoriteetilla ovat käytännössä aivopesun ja hyväksikäytön mahdollistamana puolipakottaneet nämä julkisuudessa nyt olleet naiset lähtemään Syyriaan jo seitsemän vuotta sitten.

Mikäli jihad-asioissa sanoo ei, jihadistiset piirit eivät hyväksy sitä, vaan alkavat syytellä "Iimaanin" heikkoudesta, kiinnipitämisestä dunyaasta ja päälle kannetaan tonneittain masinoitua uskonnollista todistusaineistoa ja velvoitteista hijraan "pois kuffarien maasta" jne.
Moni kyselee nyt, mitä poliisikin aikoinaan kysyi, että näenkö Islamtieto-foorumin "vaikuttaneen jonkin henkilön tai henkilöiden lähtemiseksi Syyriaan?" Vastasin ja vastaan edelleen kieltävästi.

Syyriaan lähteminen on ollut teknisesti näiden naisten "oma tahto", mutta vähän samaan tapaan kuin ihmiskaupassa uskotaan lupauksiin valoisasta elämästä Dubaissa tai Italiassa. Se on ollut enemmän "jonkun muun tahto" yhdistettynä uskonnollisesti masinoituun yhteisöpaineeseen kuin lähtijän oma tahto.

Lastensuojelunäkökulma etenkin suosittuna huostaanottona ei toimi sikäli, että käytännössä nämä äidit eivät ole tarkoituksella tehneet mitään toivoen lapsilleen väkivaltaista pahaa. Se, että vie Syyriaan, vaikkakin sotatoimialueelle on LaSu-näkökulmasta kestämätön, koska alueelle viemisellä ei tavoitella lähtökohtaisesti lapseen kohdistuvaa väkivaltaa tai muuten lapselle vahingollisia, kestämättömiä elinolosuhteita.
Käytännössä Islamilainen Valtio, Isis, on ollut pelätyin Lähi-idän organisaatioista, jonka olemassa olo ja toiminta on varsin pitkälle estänyt Irakin, Iranin ja Syyrian militioita tappamasta muslimeita.

Se ei ole kenellekään yllätys, että Isisin johdon uskonnollisesta oppineisuudesta huolimatta, käytännössä jihadistit ovat huonoja yhteiskunnallisessa hallinnassa. "Epäislamilaisuudesta" vain Isisin kohdalla ei kannata puhua, sillä myöskin Jabhat an-Nusrah, nykyinen Fath al-Islam, oli hallitsijana yhtä mustavalkoinen kuin Isis, vaikka "oppineiden mielestä" an-Nusrah olikin "islamilaiselta näkökannalta" kannatettavampi organisaatio, ainakin oli "Roihuvuoren imaamin" Mohammed Adlounin mielestä, vaikka olikin yhtä huono siviilihallinnossa kuin Isis.

Olen monia eri opillisia reittejä pitkin tullut ymmärtämään, että pilkkalause "islamilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa" pitääkin paikkansa, etenkin kun puhutaan terrorismista ja väkivaltaisuuksista ja "kunniakäsityksistä" islamin piirissä. Kyllä, on olemassa islamia ilman "sitä islamia", mistä klikkijournalismi, TikTok ja Twitter koko ajan täyttyvät.

Olen lähtökohtaisesti iloinen, että lapset, joiden ei koskaan pitänytkään joutua sinne, ei ainakaan siihen, mitä Bashar al-Assadin militiat Iranin ja muiden johdolla tekevät tai tuollaisille leireille, ovat lopultakin pääsemässä kotimaihinsa. Etenkin kun hän, jotka näiden lapsien vanhempia on ollut sinne pakottamassa, itse elää tyytyväisenä ilman rikosvastuuta omien lastensa kanssa jossain päin Rastilaa ja Vuosaarta.

Sun Tou 31, 2020 9:31 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Yleinen Keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea