Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Helsingin moskeijat...

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Helsingin moskeijat...
Kirjoittaja Viesti
qinyobiLiittynyt: 01 Hei 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Helsingin moskeijat... Vastaa lainaamalla viestiä
Assalamualeikum, jatketaan tyhmien kysymyksien sarjalla...

1: Toteutetaanko moskeijoissa Helsingin alueella muita rukoustilaisuuksia kuin pelkkä perjantai-rukous, ja onko niihin tervetullut kuka vaan? (Itse haluaisin käydä muissakin sikäli kun työt sen sallivat, mutta tavallaan ei kehtaa mennä jos ovet on suljettuina, tai muuten ihmiset ovat isona kysymysmerkkinä kun kurvaa tontille, eikä kuulu piireihin... )

2: Tarjoaako mikään moskeija helsingin alueella muita palveluita kun rukouksia? Onko ketään oppinutta jonka kanssa pystyy keskustelemaan itseä askarruttavista henkilökohtaisista asioista luottamuksellisesti, saaden niihin uskonnollista apua?

Mietin sikäli, että Malesiassa molemmat ovat mahdollisia, ja nykyisellään olisi itsellä molemmille kovasti tarvetta - paikallista kulttuuria ja toimintatapaa täysin tuntematta ei vain yksinkertaisesti ole kasvoja kurvata tontille olettamuksineen, jos olenkin väärässä? (Kohtuullinen kynnys jo kysyä edes täällä)
Maa Syy 17, 2007 9:07 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
wa aalykumussalaamu wa rahmatullaah.

1) Moskeijoiden rukoustoiminta vaihtelee. Tämä riippuu paljolti lähiseudun muslimien aktiivisuudesta. Joissain paikoissa pidetään kaikki viisi rukousta, ja joissain paikoissa ovet ovat kiini, juuri kun sinne haluaisi mennä. Useinmiten isoihin moskeijoihin pääsee suurinpiirtein milloin vain.

En ole kohdannut ennakkoluuloja astellessani uuteen moskeijaan rukoilemaan. Täytyy vain olla avoin ja kohtelias. Ihmisten kanssa kannattaa jutella, vaikkei ketään tuntisikaan. Itseasiassa juuri tällä tavalla olenkin joutunut mielenkiintoisiin keskusteluihin ja oppinut tuntemaan mukavia muslimeita. Vastakkaisesta sukupuolesta on syytä pysyä loitolla. Tuppisuita saatetaan vieroksua, mutta sekin on vain kulttuurijuttu. Jos aivan tarkkoja ollaan, hiljaisuus on oikein hyvä asia ja sahaabit eivät turhua puhelleet. Aika paljon on itsestä kiini. Ihmiset ovat tottuneet näkemään moskeijoissa uusia kasvoja silloin tällöin. Isoissa moskeijoissa päivittäin. Kysymysmerkkinä ihmiset ovat siinä vaiheessa, jos teet jotain islamin vastaista.

2) Muita palveluita... Moskeijoissa ei varsinaisesti ole liiemmin palveluita, mutta asioita voidaan tietysti järjestellä. Jos esim joku haluaa mennä naimisiin, saa lapsia tai kuolee, löytyy moskeijasta usein apu näihin asioihin. Mitään virallista "islamillaista hautaustoimistoa" en ole nähnyt, mutta kuitenkin nämä asiat järjestyvät aina jotenkin. No ketään varsinaista kunnon oppinutta Suomessa ei edes ole ja nekin ketkä ovat jotain siihen suuntaan, eivät liiemmin suomea puhu. Luottamuksellisia keskusteluja varmasti voi käydä, esim imaamin kanssa. Kannattaa tietysti etukäteen kysyä hänen tietotasostaan. Joukossamme on paljonkin ihmisiä, joilla on paljon tietoa, vaikkeivät olekaan varsinaisia oppineita. Monet vakavasti uskonsa ottavat muslimit ovat lukeneet paljon oppineiden fatwoja, hadiitheita ja koraania, ja osaavat näiden perusteella vastata aika yllättäviinkin kysymyksiin. Ei kuitenkaan pidä odottaa liikoja.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Tii Syy 18, 2007 5:08 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
qinyobiLiittynyt: 01 Hei 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ok, kiitos!

Homman nimi on siinä, että tolppa-apinana ei oikein koskaan tiedä missä on milloinkin, ainoastaan olen pyrkinyt pysymään lönnrotin kadun läheisyydessä perjantaipäivisin, muutoin tulee hieman kalliiksi skippailla asiakkaita, joten sillä mietin että sopiviin aikoihin katsoisi missä on lähin moskeija ja piipahtaisi siellä, mutta hyvä tietää että niihin voi mennä ja sikäli ottaa selvää toimitetaanko siellä rukouksia, ilman että se on noloa..

Paikalliset imaamit eivät pistä pahakseen jos esim soittaa ja haluaa sopia ajankohdan jolloin voisi avautua hieman? Kieli ei sinällään kait ole ongelma, että omassa suomessakin on aika paljon petraamisen varaa, joten käytännössä asia hoituisi englanniksi, englanti tuskin on ongelma?

Sitä mietin lähinnä, että vetävätkö ns herneen nenään ja toteavat että "ei kuulu toimenkuvaan", ei tosin ehkä juuri noilla sanoilla, mutta anyway...
Tii Syy 18, 2007 1:49 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Jos satut juttelemaan imamin kanssa, jolla ei ole tietoakaan käytöstavoista eikä hänen sydämessään ole lainkaan uskoa tai päässä järkeä , voi jotain tuon kaltaista herne vastausta odottaa. Kaikki tapaamani imamit tosin ovat olleet aivan toista maata. Englanniksi voi useimpien kanssa puhua hyvin. Jotkut imamit itseasiassa osaavat yllättävän hyvin suomea. Hyvällä käytöksellä pääsee pitkälle, eikä tarvitse pelätä toisten reaktioita.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Kes Syy 19, 2007 5:11 am Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea